Notícies

El Parlament commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia

Dimarts, 15 de maig de 2018. Palau del Parlament

Un moment de l'acte durant la intervenció d'Estel Viudez

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (7 imatge/s)

El Parlament ha fet aquest vespre un any més un acte institucional amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia, que es commemora demà passat. L'acte l'ha presidit Roger Torrent i hi han intervingut també representants del Consell Nacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals (CNLGBTI).

El president ha afirmat que "aspirem a una societat lliure en què cadascú pugui ser el que vulgui ser i pugui estimar com vulgui estimar", i ha apel·lat a la necessitat que les institucions treballin sense descans en la lluita contra l'homofòbia. "En nom de la seu de la sobirania nacional, ens comprometem a fer tot el que estigui a les nostres mans per apropar-nos a aquesta societat igualitària que no persegueix la diferència, sinó que protegeix la diversitat", ha conclòs en aquest sentit. D'altra banda, el president ha lamentat que enguany no hagi pogut assistir a l'acte la consellera Dolors Bassa, "que hauria de poder ser aquí lliurement".

A la commemoració, que s'ha fet al pati de la biblioteca, també hi han intervingut Joana López, vicepresidenta del CNLGBTI; Judit Juanhuix, transsexual, i Estel Viudez, menor transsexual, en representació de Chrysallis, l'associació de famílies d'aquests menors.

Juanhuix ha criticat la "fòbia a la diferència", i, tot i reconèixer que hi ha hagut progressos, ha reclamat a les institucions més mesures per "integrar realment aquesta diversitat de gènere i afectiva". La menor Estel Viudez ha remarcat: "Vull que la gent sàpiga que la transsexualitat no és cap malaltia" i que "es vegi com una cosa normal". A l'últim, López ha volgut reconèixer especialment la "lluita valenta" que han fet durant anys homes i dones activistes del col·lectiu LGTBI.

A la commemoració hi han assistit el secretari tercer i la secretària quarta, Joan García i Alba Vergés, altres diputats i representants d'institucions i entitats.

L'acte l'ha conduït el periodista Oriol Nolis, i alumnes del Conservatori del Liceu hi han interpretat diverses peces musicals.

Aquest dia internacional commemora la data, el 17 de maig de 1990, que l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.