Notícies

El Parlament reclama la llibertat dels diputats i exdiputats presos i defensa el dret de Puigdemont, Sànchez i Turull de ser candidats a la investidura

Dimecres, 28 de març de 2018. Palau del Parlament

El Ple votant una de les resolucions

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (15 imatge/s)

El Ple ha aprovat avui les resolucions presentades conjuntament pels grups parlamentaris de JxCat, Republicà i la CUP, que reclamen la "posada en llibertat immediata" de tots els diputats i exdiputats a la presó i amb què la cambra es compromet a garantir que Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull puguin exercir els seus drets polítics, inclòs el de sotmetre's a un debat d'investidura.

La cambra ha aprovat així mateix la resolució de CatECP sobre la defensa dels drets civils i polítics des d'àmplies majories plurals, que demana també l'alliberament dels diputats, exdiputats i representants de la societat civil en presó preventiva i denuncia la judicialització del debat polític.

En canvi, ha rebutjat les propostes de resolució de Cs, sobre el respecte de la convivència i la neutralitat institucional, i del PSC-Units, pel diàleg i la reconciliació.

El Ple també ha designat les diputades Alba Vergés (ERC), Assumpta Escarp (PSC-Units) i Marta Ribas (CatECP) per defensar davant el Congrés dels Diputats espanyol la Proposició de llei de reforma de la Llei orgànica 10/1995, del 23 de novembre, del Codi penal, de despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

La sessió ha començat passades les deu, després de la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus.

Informe del Síndic de Greuges
A la tarda, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha presentat l'informe sobre les actuacions de l'1-O i l'ha debatut amb els grups.

En el debat hi han intervingut Carlos Carrizosa (Cs), Antoni Morral (JxCat), Adriana Delgado (ERC), Assumpta Escarp (PSC-Units), Joan Josep Nuet (CatECP), Vidal Aragonés (CUP) i Santi Rodríguez (PPC).