NotÝcies

El Ple aprova una resoluciˇ de JxCat sobre la restituciˇ de les institucions i una de CatECP sobre el restabliment de l'autogovern, la sobirania del Parlament i el desbloqueig

Dijous, 1 de marš de 2018. Palau del Parlament

Una imatge del Ple votant aquest migdia

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2018

Vegeu la galeria d'imatges (27 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquest migdia una resoluciˇ de JxCat sobre la restituciˇ de les institucions, transaccionada amb la CUP, i la majoria de punts d'una de CatECP sobre el restabliment de l'autogovern, la sobirania del Parlament i el desbloqueig.

En canvi, la cambra ha rebutjat les propostes de resoluciˇ que havien presentat Cs, sobre el desbloqueig de la situaciˇ de crisi institucional i polÝtica, el PSC-Units, sobre l'acord i el canvi, i el PPC, sobre la normalitzaciˇ de les funcions del Parlament i la investidura del president de la Generalitat.

En el debat de les propostes hi han intervingut InÚs Arrimadas (Cs), Quim Torra (JxCat), Marta Rovira (ERC), Miquel Iceta (PSC-Units), Xavier DomŔnech (CatECP), Carles Riera (CUP) i Xavier GarcÝa Albiol (PPC).

DesprÚs de les intervencions dels grups, la sessiˇ ha continuat amb les votacions de les propostes. Els diputats Jordi SÓnchez (JxCat) i Oriol Junqueras (ERC), en presˇ preventiva, han delegat els seus vots en Jordi Turull i Marta Rovira respectivament.

El ple havia de comenšar a les deu, per˛ ho ha fet passades les onze, un cop la Mesa ha rebutjat les peticions de reconsideraciˇ de Cs, el PSC-Units i el PPC amb relaciˇ a l'admissiˇ a trÓmit de les esmenes de la CUP en la proposta de JxCat.

Aquest ha estat el primer ple desprÚs de la sessiˇ constitutiva, el 17 de gener.