Notícies

La Mesa de la Diputació Permanent fa la tradicional ofrena floral a la tomba del president Macià

Dilluns, 25 de desembre de 2017. Barcelona

Un moment de l'ofrena

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

La Mesa de la Diputació Permanent, encapçalada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha fet aquest matí la tradicional ofrena floral a la tomba de Francesc Macià, president de la Generalitat republicana mort avui fa vuitanta-quatre anys. A més de Forcadell han assistit a l'ofrena els secretaris de la Mesa Anna Simó i David Pérez.

En declaracions als mitjans de comunicació, Forcadell ha raonat que la figura del president Macià és "inspiradora i cabdal", ja que "sempre va lluitar per la llibertat i la justícia social", i que tot i "patir l'exili per culpa de la repressió de l'Estat" "va continuar lluitant i perseverant i ens va ensenyar a no defallir".

La presidenta també ha remarcat que la situació del país "no és normal", perquè hi ha membres del Govern a la presó i l'exili, i ha demanat que puguin "tornar els de l'exili i sortir els de la presó, per llibertat, per dignitat, per justícia i perquè els votants ho volen".

Des del 1980, institucions i diversos col·lectius del país homenatgen el primer president de la Generalitat republicana el dia de Nadal coincidint amb l'aniversari de la seva mort. A banda del Parlament, també han fet la seva ofrena l'Ajuntament de Barcelona, secretaris generals de la Generalitat, partits polítics i entitats.