Notícies

El síndic de greuges lliura al Parlament l'Informe anual sobre els drets de l'infant

Dijous, 30 de novembre de 2017. Palau del Parlament

El síndic lliurant l'informe a la presidenta

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El síndic de greuges, Rafael Ribó, acompanyat de l'adjunta per a la defensa dels drets dels infants i adolescents, Maria Jesús Larios, ha lliurat aquest migdia a la presidenta, Carme Forcadell, l'Informe anual sobre els drets de l'infant corresponent al 2017.

Després, Ribó i Larios han explicat l'informe en una roda de premsa al Parlament, en què, amb relació a l'educació, han destacat el fet que "la lluita contra les desigualtats educatives ha tingut avenços però té serioses mancances" i la conveniència d'un pacte contra la segregació escolar. El síndic també demana que continuïn augmentant els recursos per a l'alumnat amb necessitats educatives especials.

Pel que fa a l'àmbit de la salut, l'informe demana un "tractament preferencial dels infants", ja que hi continua havent llistes d'espera amb menors en què s'incompleixen els temps d'espera.

Així mateix, l'informe reconeix avenços en el sistema de protecció de la infància, tot i que considera encara insuficient el sistema d'acolliment familiar; inclou una llista de recomanacions per combatre la pobresa infantil, com ara prestacions regulars adreçades a infants i adolescents, i demana més polítiques de coeducació i visibilització dels infants LGTBI.

L'informe, que s'haurà de tramitar en comissió ja en la nova legislatura, és un dels que el síndic ha de lliurar anualment al Parlament. Aquest és el setè des que el 2010 la cambra va aprovar la llei que obliga a presentar-lo.