Notícies

La Diputació Permanent valida el decret llei sobre la prestació econòmica d'incapacitat temporal a l'Administració de justícia i elegeix Lluís Guinó vicepresident primer i David Pérez secretari segon

Dimecres, 15 de novembre de 2017. Palau del Parlament

Els diputats votant la validació del decret llei

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (10 imatge/s)

La Diputació Permanent, l'òrgan que vetlla pels poders de la cambra els períodes entre legislatures, ha elegit aquest matí els diputats Lluís Guinó (JxSí) com a vicepresident primer de la Mesa d'aquest òrgan i David Pérez (PSC) com a secretari segon, càrrecs que estaven vacants després de les renúncies de Lluís M. Corominas i Assumpta Escarp respectivament. En la sessió d'aquest matí, la Diputació Permanent també ha validat per unanimitat el decret llei sobre la prestació econòmica d'incapacitat temporal del personal de l'Administració de justícia.

La sessió ha començat a les onze del matí amb l'elecció dels dos càrrecs vacants de la Mesa, que s'ha fet pel mateix sistema establert per elegir la Mesa de la cambra, és a dir, per mitjà de paperetes. Així, els diputats han escrit el nom de qui han elegit per als càrrecs de vicepresident primer i secretari segon en dues paperetes que han dipositat a les urnes corresponents.

En l'elecció del vicepresident primer, Guinó ha obtingut 15 vots i n'hi ha hagut 5 en blanc, mentre que en la del secretari segon Pérez n'ha obtingut 19 i n'hi ha hagut 1 en blanc. Un cop elegits, tots dos han ocupat els seus llocs a la mesa.

La Diputació Permanent la presideix sempre el president o la presidenta del Parlament, en aquest cas Carme Forcadell. La resta de membres de la Mesa són José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon, i Anna Simó, secretària primera.

Decret llei validat
A continuació, la Diputació Permanent ha validat per unanimitat el Decret llei 6/2017, del 24 d'octubre, sobre el règim de millores de la prestació econòmica d'incapacitat temporal del personal al servei de l'Administració de justícia.

El text amplia els supòsits en què aquest personal pot percebre fins al cent per cent de les retribucions que percebia el mes anterior de causar-se la incapacitat. Entre d'altres, s'incorporen els supòsits de tractament de reproducció assistida, període de lactància, malalties que han estat causa de discapacitat de fins al 33 per cent, exploracions diagnòstiques invasives i interrupció voluntària de l'embaràs el primer trimestre de gestació per inducció farmacològica.

En el debat hi han intervingut Roger Torrent (JxSí), José María Espejo-Saavedra (Cs), Eva Granados (PSC), Lluís Rabell (CSQP), Alejandro Fernández (PPC) i Gabriela Serra (CUP).