Notícies

La Junta de Portaveus acorda fer un ple dijous sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i els seus efectes

Dilluns, 23 d'octubre de 2017. Palau del Parlament

Un moment de la reunió de la Junta de Portaveus

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Junta de Portaveus ha acordat aquest matí que el Ple faci dijous un debat general "sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya i els seus efectes possibles", segons la proposta que han presentat conjuntament els grups de JxSí i la CUP.

D'acord amb el Reglament, el debat es pot iniciar amb la intervenció d'un representant dels grups proposants per un temps màxim de trenta minuts perquè exposi els motius de la sol·licitud.

A continuació intervindrà, sense límit de temps, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i, si és el cas, els membres del Govern a qui ho encomani. Tot seguit, el ple es podrà suspendre breument, i a la represa intervindrà un representant de cada grup parlamentari per un temps màxim de trenta minuts cadascun. Si el president i/o el Govern els responen, els representants dels grups tindran deu minuts més per a la rèplica. Si el president i/o el Govern tornessin a intervenir, obririen el darrer torn per als grups, aquest cop de cinc minuts.

Acabat el debat, els grups poden presentar propostes de resolució, que poden transaccionar. Per a aquest debat, la Junta de Portaveus ha acordat que cada grup en pugui presentar fins a tres. A l'últim, el Ple debatrà i votarà les propostes un cop represa la sessió. Les propostes s'aproven per majoria simple, és a dir, amb més vots a favor que no en contra.