Notícies

La presidenta denuncia la suspensió per part del TC del ple previst per a dilluns i assegura que no obrirà "la porta a la censura"

Dijous, 5 d'octubre de 2017. Palau del Parlament

La presidenta denuncia la suspensió per part el TC del ple previst per a dilluns i assegura que no obrirà "la porta a la censura"

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La presidenta, Carme Forcadell, ha denunciat en declaracions als mitjans de comunicació la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre el ple previst per a dilluns, un "fet insòlit i d'extrema gravetat en un parlament democràtic", i ha assegurat que no obrirà la "porta a la censura" i que continuarà treballant perquè a la cambra "s'hi pugui parlar absolutament de tot".

Forcadell considera que la decisió del tribunal, que ha remarcat que ha estat presa abans que el ple hagi estat "convocat formalment", "vulnera la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats i les diputades". En aquest punt ha assegurat: "No permetrem que la censura entri en aquest Parlament. El que pretén el Tribunal Constitucional és que la Mesa es converteixi en un òrgan censor." I ha afegit: "Continuarem defensant la sobirania del Parlament, la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats i les diputades".