Notícies

La presidenta convoca la Mesa el 16 d'agost, el primer dia del nou període de sessions

Divendres, 11 d'agost de 2017. Palau del Parlament

La Mesa reunida el passat 28 de juliol

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La presidenta, Carme Forcadell, ha convocat avui els membres de la Mesa a la primera reunió ordinària del nou període de sessions, que tindrà lloc a les deu del matí del dimecres 16 d'agost.

Amb aquesta reunió s'inaugurarà el cinquè període de sessions i s'aplicarà per primera vegada la nova redacció de l'article 77.1 del Reglament, inclòs en la reforma del Reglament aprovada pel Ple de la cambra el passat 26 de juliol. Segons aquest article, "El Parlament es reuneix anualment en dos períodes ordinaris de sessions, del 16 d'agost al 31 de desembre i del 15 de gener al 31 de juliol". Anteriorment, el període de sessions posterior a les vacances parlamentaries de l'agost començava l'1 de setembre.

Des de l'inici de l'onzena legislatura, la Mesa s'ha reunit 105 vegades (12 sessions d'octubre a desembre de 2015, 57 sessions el 2016 i 36 reunions de gener a juliol de 2017).

Per al nou període que comença la setmana vinent i acaba el desembre, la Mesa i la Junta de Portaveus van fixar un calendari de plens que inclou 7 sessions, la primera el 6 i 7 de setembre.

Per altra banda, les primeres comissions convocades són dues sessions de la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya, per als dies 28 i 29 d'agost. També s'ha convocat per al 31 d'agost la Ponència encarregada del Projecte de llei de ports i transports en aigües marítimes i continentals.