Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

El Ple aprova la Llei del Codi tributari de Catalunya

Divendres, 28 de juliol de 2017. Palau del Parlament

El Ple votant aquest migdia

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2017

Vegeu la galeria d'imatges (14 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquest migdia la Llei del Codi tributari de Catalunya, per 71 vots a favor (JxSí, CUP i diputat no adscrit) i 62 en contra (Cs, PSC, CSQP i PPC). Amb l'aprovació d'aquesta llei han acabat quatre dies de sessió plenària, la darrera del període de sessions. En aixecar la sessió, la presidenta ha agraït "la feina i la dedicació a tots els diputats" i els ha desitjat bones vacances.

La Llei del Codi tributari de Catalunya i dels llibres primer, segon i tercer, relatius a l'Administració tributària de la Generalitat, té per objectiu ordenar i sistematitzar les normes principals que integren el dret tributari de Catalunya, aconseguir un sistema tributari proporcional i redistributiu que asseguri la justícia fiscal i freni l'evasió fiscal i atorgar més autonomia econòmica, financera, patrimonial, contractual i de personal a l'Administració tributària de Catalunya.

El text, presentat per JxSí i la CUP, ha arribat al Ple amb una seixantena d'esmenes reservades pels grups, que han estat rebutjades, i una trentena de subsegüents al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que van demanar Cs, el PSC i CSQP, de les quals n'han estat aprovades 21: 11 de JxSí, 3 de Cs, 3 de conjuntes del PSC i CSQP i 4 del PPC.

La norma, entre altres qüestions, estableix que l'actual Junta de Finances sigui substituïda per la Junta de Tributs de Catalunya; crea el Consell Fiscal de Catalunya com a màxim òrgan consultiu i d'assessorament en matèria de fiscalitat i l'Institut de Recerca Fiscal i Estudis Tributaris de Catalunya, que haurà de ser el punt de trobada i de debat entre les administracions tributàries i els centres de coneixement i recerca jurídics i econòmics de Catalunya; crea també un registre d'assessors fiscals de Catalunya, i preveu que, amb caràcter transitori, i fins al 31 de desembre de 2024, les funcions que té atribuïdes el cos tècnic de gestors tributaris de la Generalitat puguin ser exercides amb plenitud d'efectes jurídics per funcionaris del cos de gestió d'administració i funcionaris d'altres administracions públiques.

Al debat hi han intervingut Maria Senserrich (JxSí), que ha estat la relatora de la ponència, Antonio Espinosa (Cs), Alícia Romero (PSC), Àngels Martínez (CSQP), Santi Rodríguez (PPC) i Eulàlia Reguant (CUP).

Han seguit el debat des de la llotja, entre d'altres, el secretari d'Hisenda i el director de l'Agència Tributària de Catalunya, Josep Lluís Salvadó i Eduard Vilà respectivament.

Mocions
El ple ha començat amb el debat i la votació de les dues darreres mocions. La primera, sobre l'acció del Govern de l'onzena legislatura, de Cs, ha estat rebutjada, mentre que la presentada pel PPC sobre l'acció exterior ha estat aprovada parcialment.

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Dimarts, 22, a les 10:00h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària
Dilluns, 28, a les 10:00h
Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya
Sessió ordinària
Dimarts, 29, a les 13:00h
Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya
Sessió ordinària
Dijous, 31, a les 10:00h
Ponència: Projecte de llei de ports i de transport en aigües marítimes i continentals
Sessió ordinària
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana31123456
Segona setmana78910111213
Tercera setmana14151617181920
Quarta setmana21222324252627
Cinquena setmana28293031123

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.