Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

El Parlament demana mesures que garanteixin l'arribada legal i segura de refugiats

Dijous, 27 de juliol de 2017. Palau del Parlament

Els diputats durant una de les votacions del Ple d'aquesta tarda

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2017

Vegeu la galeria d'imatges (6 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquesta tarda per àmplia majoria una proposta de resolució conjunta de JxSí, CSQP i la CUP que demana "l'establiment de vies legals i segures" perquè Catalunya pugui acollir refugiats. Durant la sessió la cambra també ha validat per unanimitat el Decret llei de millores de la prestació d'incapacitat temporal per als funcionaris i ha aprovat tres mocions, sobre l'habitatge, la islamofòbia i els abusos sexuals i la salut.

La proposta de resolució sobre el suport a les vies legals i segures d'accés al dret d'asil i sobre l'exercici del dret a la llibertat de circulació insta el Govern a demanar a l'executiu espanyol que aprovi "l'establiment d'un corredor humanitari que garanteixi l'arribada a Catalunya de persones de forma legal i segura, i que l'estada d'aquestes no tingui una durada determinada ni limitacions laborals ni d'accés a la nacionalitat".

Així mateix, el text demana al Govern espanyol, entre altres mesures, que flexibilitzi els criteris per facilitar la reunificació familiar, que estableixi protocols específics per als casos de polissonatge, que posi fi a les devolucions en calent, que tanqui els centres d'internament d'estrangers, que elabori programes d'admissió humanitària, que desplegui la Llei d'asil o que retiri el suport d'Espanya a l'acord entre la Unió Europea i Turquia.

En el debat hi han intervingut Joan Josep Nuet (CSQP), Gabriela Serra (CUP) i Adriana Delgado (JxSí) com a representants dels grups impulsors de la proposta, i Susana Beltrán (CS), Ferran Pedret (PSC) i Fernando Sánchez (PPC) per posicionar els seus grups i defensar les esmenes que han proposat i que els impulsors no han acceptat.

Polítiques en el sector de l'automoció
La sessió d'aquesta tarda ha començat amb el debat de les conclusions de la Comissió d'Estudi de les Polítiques Industrials en el Sector de l'Automoció.

L'informe demana, entre altres qüestions, que s'incrementin i reforcin els incentius públics i la inversió publicoprivada en recerca i desenvolupament, polítiques que millorin la innovació i la internacionalització del sector, que se signi el Pacte nacional per a la indústria, una millor formació per als professionals, que s'estengui la quantitat i qualitat de la negociació col·lectiva per garantir els drets laborals dels treballadors de les grans empreses, que s'impulsi la mobilitat intel·ligent o que es creï un marc favorable per incentivar el vehicle elèctric.

En el debat hi han intervingut Fabian Mohedano (JxSí), Alfonso Sánchez (Cs), Pol Gibert (PSC), Joan Coscubiela (CSQP), Sergio Santamaría (PPC) i Albert Botran (CUP).

Incapacitat temporal del personal al servei de l'Administració
D'altra banda, el Ple ha validat per unanimitat el Decret llei 4/2017, del 18 de juliol, de modificació del règim de millores de la prestació econòmica d'incapacitat temporal del personal al servei de l'Administració de la Generalitat, del seu sector públic i de les universitats públiques catalanes.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presentant el decret, que amplia fins a vuit els supòsits pels quals els treballadors públics poden rebre aquesta prestació.

En el debat hi han intervingut Sergi Sabrià (JxSí), Joan García (Cs), Alícia Romero (PSC), Marc Vidal (CSQP), María José García (PPC) i Joan Garriga (CUP).
Mocions
A l'últim, el Ple també ha aprovat tres mocions, sobre l'habitatge, presentada pel PSC; sobre la islamofòbia, presentada per la CUP, i sobre els abusos sexuals i la salut, per CSQP. En canvi, ha rebutjat la relativa a la política fiscal i la protecció de dades, de Cs.

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Dimarts, 22, a les 10:00h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària
Dilluns, 28, a les 10:00h
Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya
Sessió ordinària
Dimarts, 29, a les 13:00h
Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya
Sessió ordinària
Dijous, 31, a les 10:00h
Ponència: Projecte de llei de ports i de transport en aigües marítimes i continentals
Sessió ordinària
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana31123456
Segona setmana78910111213
Tercera setmana14151617181920
Quarta setmana21222324252627
Cinquena setmana28293031123

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.