Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

El Ple aprova la llei que regula les seccions de crèdit de les cooperatives

Dimecres, 17 de maig de 2017. Palau del Parlament

Els diputats votant aquesta tarda

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquesta tarda per unanimitat la Llei de modificació de la Llei 6/1998, del 13 de maig, de regulació del funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives. D'altra banda, la cambra ha donat via lliure a les tres proposicions de llei, de JxSí, Cs i el PSC, que plantegen suprimir el Consell Comarcal del Barcelonès.

Seccions de crèdit de les cooperatives
La llei aprovada té per objecte assegurar el bon funcionament de les seccions de crèdit del sector cooperatiu i la protecció del cooperativista. La llei crea un fons cooperatiu de suport amb la finalitat de donar estabilitat al sector, fer sostenible l'activitat productiva futura d'aquest tipus d'empreses i protegir els socis. El fons es vehicularà mitjançant una cooperativa de segon grau integrada per les cooperatives amb secció de crèdit, que estan obligades a formar-ne part.

La llei introdueix també noves mesures per millorar la transparència i reforçar la professionalitat dels òrgans d'administració i direcció de les seccions de crèdit i per augmentar la coordinació entre l'Administració i els auditors de les cooperatives.

Els grups han retirat gairebé totes les esmenes que s'havien reservat per defensar al ple. El PSC n'ha transaccionat una amb JxSí, sobre infraccions greus, i ha retirat l'altra que es reservava, mentre que la cambra ha rebutjat la de Cs i les dues del PPC.

En el debat hi han intervingut David Bonvehí (JxSí), com a ponent relator, Francisco Domínguez (Cs), Òscar Ordeig (PSC), Sergio Santamaría (PPC), Hortènsia Grau (CSQP) i Eulàlia Reguant (CUP).

Supressió del Consell Comarcal del Barcelonès
D'altra banda, la cambra continuarà tramitant les proposicions de llei de JxSí, Cs i el PSC que mitjançant mecanismes diversos proposen la desaparició del Consell Comarcal del Barcelonès. Totes tres iniciatives s'han debatut conjuntament i han superat el debat de totalitat en no haver-hi presentat cap grup esmenes de retorn.

El Consell Comarcal del Barcelonès es va constituir el 1988 i agrupa els municipis de Barcelona, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet, tots cinc actualment integrats a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Les iniciatives de JxSí i el PSC preveuen que les competències i els serveis del consell i de les seves entitats es puguin distribuir entre els ajuntaments de la comarca, l'AMB, la Diputació de Barcelona, altres consells comarcals o l'Administració de la Generalitat, a partir d'una proposta que hauria de fer el Govern i garantint els drets i les condicions dels treballadors, mentre que la de Cs estableix que s'atribueixin íntegrament a l'AMB i que els empleats públics que s'hi traspassin s'hi integrin com a personal propi.

El mateix Ple del consell va aprovar al març una moció que insta la Generalitat i el Parlament a iniciar el procediment de supressió de la institució.
Els diputats Joan Ramon Casals i Gerard Gómez del Moral (JxSí), Joan García (Cs), Eva Martínez (PSC) han presentat les respectives iniciatives durant el debat en què han intervingut Marc Vidal (CSQP), Alberto Vilagrasa (PPC) i Joan Garriga (CUP).

Interpel·lacions
Aquesta tarda la cambra també ha substanciat la primera de les sis interpel·lacions al Govern, sobre els centres especials de treball (PSC). Demà al matí serà el torn de les altres cinc, sobre els serveis de menjador i transport escolar (PSC), els resultats escolars (Cs), una universitat per a tothom i sense precarietat (CSQP), la destinació de recursos públics a l'organització d'un referèndum il·legal (PPC) i l'actualitat de la Unió Europea (CUP).

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Dilluns, 24, a les 15:00h
Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya
Sessió ordinària
Dimarts, 25, a les 09:00h
Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya
Sessió ordinària
Dimarts, 25, a les 10:00h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària
Dimarts, 25, a les 10:30h
Ponència: Proposició de llei de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès
Sessió ordinària
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana262728293012
Segona setmana3456789
Tercera setmana10111213141516
Quarta setmana17181920212223
Cinquena setmana24252627282930
Sisena setmana31123456

En aquest calendari es mostren:

 • Sessions convocades

 • Sessions previstes

  • Dijous, 27 de juliol de 2017

   Ple del Parlament

   Sessió ordinària (continuació).

  • Divendres, 28 de juliol de 2017

   Ple del Parlament

   Sessió ordinària (continuació).

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.