Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

El Parlament reclama al Govern l'acusació de CDC en el cas Palau

Dimecres, 17 de maig de 2017. Palau del Parlament

Una imatge del Ple votant les propostes de resolució de CSQP i la CUP

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (9 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquest matí, amb els vots a favor de tots els grups i part de JxSí, dues resolucions de CSQP i la CUP que insten el Govern a modificar la seva posició i fer les actuacions pertinents perquè el Consorci del Palau de la Música exerceixi l'acusació particular contra Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en el marc del procediment penal del cas Palau.

La cambra ha aprovat la resolució de la CUP per 103 vots a favor (30 diputats de JxSí i els de Cs, el PSC, CSQP, el PPC i la CUP), 3 en contra (JxSí) i 29 abstencions (JxSí), i la de CSQP per 102 vots a favor (29 diputats de JxSí i els de Cs, el PSC, CSQP, el PPC i la CUP), 2 en contra (JxSí) i 30 abstencions (JxSí).

Les propostes les han presentades, respectivament, Benet Salellas (CUP) i Lluís Rabell (CSPQ), i en el debat també hi han intervingut Gerard Gómez del Moral, Albert Batet i Germà Bel (JxSí), Inés Arrimadas (Cs), Jordi Terrades (PSC) i Alejandro Fernández (PPC).

La Mesa ha admès a tràmit aquest mateix matí les dues propostes de resolució, i el Ple, a petició de CSQP i la CUP, ha acordat per unanimitat incloure-les a l'ordre del dia. La cambra també ha aprovat per unanimitat eximir de la publicació d'aquestes propostes el 'Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya' i reduir a una hora i quart el termini del grups per presentar-hi esmenes. Cap no n'ha presentat.

Sessió de control
El debat de les resolucions s'ha fet en acabar la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El president ha respost les preguntes que li han formulat Jordi Turull (JxSí), sobre l'acord de la renda garantida de ciutadania; Inés Arrimadas (Cs), sobre si el Govern ha tingut converses amb l'executiu espanyol o el PP amb relació a l'acusació de CDC en el cas Palau; Miquel Iceta (PSC), sobre l'"amputació" de la tasca de l'oposició i l'"opacitat" de l'actuació del Govern pel que fa al procés independentista; Lluís Rabell (CSQP), sobre la valoració del treball fet pel Pacte Nacional pel Referèndum i les perspectives de futur; Xavier García Albiol (PPC), sobre la conferència que farà Puigdemont a Madrid la setmana que ve, i Mireia Vehí (CUP), sobre el conflicte de l'estiba i la posició del PDeCAT respecte al reial decret relatiu a aquesta qüestió.

Els consellers han respost les preguntes sobre la candidatura de Barcelona a l'Agència Europea del Medicament; la situació del projecte Castor; la cooperació catalana en la crisi dels refugiats (JxSí); l'agenda internacional del Govern; l'atenció a la infància i l'adolescència (Cs); les raons que han portat el Govern a votar en contra que el Consorci del Palau de la Música es personi com a acusació particular en el cas Palau (PSC); la situació de la televisió pública catalana (PPC); el desplegament de la Llei de finançament del sistema de transport públic de Catalunya (CSQP), i les línies de molt alta tensió (CUP).

Liquidació del pressupost del Parlament del 2016
Aquest matí el Ple també ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grups llevat de la CUP, que s'ha abstingut, la liquidació del pressupost de la cambra del 2106. Roger Torrent, com a diputat interventor, ha exposat les xifres de la liquidació del pressupost definitiu, de 53.152.112 euros.

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Dilluns, 24, a les 15:00h
Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya
Sessió ordinària
Dimarts, 25, a les 09:00h
Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya
Sessió ordinària
Dimarts, 25, a les 10:00h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària
Dimarts, 25, a les 10:30h
Ponència: Proposició de llei de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès
Sessió ordinària
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana262728293012
Segona setmana3456789
Tercera setmana10111213141516
Quarta setmana17181920212223
Cinquena setmana24252627282930
Sisena setmana31123456

En aquest calendari es mostren:

 • Sessions convocades

 • Sessions previstes

  • Dijous, 27 de juliol de 2017

   Ple del Parlament

   Sessió ordinària (continuació).

  • Divendres, 28 de juliol de 2017

   Ple del Parlament

   Sessió ordinària (continuació).

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.