Notícies

El Parlament acull la presentació del llibre 'El Port de la Selva després de les bombes'

Dijous, 20 d'abril de 2017. Palau del Parlament

Relats presentant el llibre

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

Aquesta tarda s'ha presentat al Parlament el llibre 'El Port de la Selva després de les bombes', del periodista Vicenç Relats. Carme Forcadell ha presidit l'acte, en què també han intervingut Agustí Alcoberro, professor d'història moderna de la Universitat de Barcelona; Ignasi Aragay, director adjunt del diari 'Ara', i Pere Sol, director d'Estudis Parlamentaris de la cambra.

El llibre, continuació del publicat pel mateix autor el 2013 amb el títol 'El Port de la Selva sota les bombes', documenta amb testimonis i imatges les morts, la repressió i l'exili de selvatans que va provocar el franquisme, com el de Dalmau Costa, cap de cerimonial del Parlament.

La presidenta ha agraït a Relats la contribució "a la memòria històrica del país des d'una perspectiva local", amb aquest "bocí d'història d'un poble, però també d'un país que, malgrat les dificultats, les repressions i els obstacles, és ben viu" i "aspira a construir el seu futur" des dels "ideals republicans que el franquisme va intentar esborrar".

A l'acte, que s'ha fet a l'auditori, hi han assistit, entre d'altres, la secretària primera, Anna Simó; el president del Grup Parlamentari de JxSí, Jordi Turull, i els alcaldes del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i Lliçà d'Amunt, Ignasi Simón.