Notícies

El Ple farà, en la sessió del 26 i el 27 d'abril, el debat de totalitat de la proposta de reforma del Reglament

Dimarts, 11 d'abril de 2017. Palau del Parlament

La reunió d'avui de la Junta de Portaveus

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple farà en la sessió del 26 i el 27 d'abril el debat de totalitat de la proposta de JxSí i la CUP per reformar el Reglament del Parlament, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus. L'ordre del dia de la sessió plenària també inclou el debat final de la proposició de llei de JxSí i la CUP de l'impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques, el debat de totalitat de la proposició de llei per portar al Congrés dels Diputats espanyol la despenalització de l'eutanàsia i el debat per validar el decret llei que ajorna fins a l'1 de maig l'entrada en vigor de l'impost sobre begudes ensucrades.

El ple començarà el dimecres 26 d'abril amb la sessió de control, primer amb les preguntes als consellers i després al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L'ordre del dia inclou el debat de totalitat de la proposta per reformar el Reglament, que s'ha redactat en ponència conjunta, signen JxSí i la CUP i es tramita pel procediment d'urgència extraordinària. En la reunió d'aquest matí, la Mesa i la Junta de Portaveus han obert el termini perquè els grups hi puguin presentar esmenes de retorn. Si la iniciativa supera el debat de totalitat, continuarà la tramitació parlamentària, amb l'obertura del termini perquè els grups presentin esmenes a l'articulat i amb els debats en comissió i ponència abans que torni al Ple perquè en faci el debat i la votació finals.

La cambra farà també el debat final de la proposició de llei de JxSí i la CUP de l'impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques. Abans d'arribar al Ple, la Comissió d'Economia i Hisenda haurà d'elaborar el dictamen de la iniciativa en la sessió de dimecres de la setmana vinent.

Així mateix, el Ple farà el debat de totalitat de la proposta per portar al Congrés la Proposició de llei de reforma de la Llei orgànica 10/1995, del 23 de novembre, del Codi penal, de despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi, presentada conjuntament per JxSí, el PSC, CSQP i la CUP i a què el PPC ha presentat una esmena a la totalitat, i el debat de validació del Decret llei 2/2017, del 4 d'abril, pel qual es modifica l'entrada en vigor de l'impost sobre begudes ensucrades envasades i s'estableix una regla de determinació de la tarifa aplicable de l'impost sobre les estades en establiments turístics.

La cambra també substanciarà diverses interpel·lacions als consellers i farà els debats i les votacions de sis mocions.

Comissions d'investigació
D'altra banda, la Junta de Portaveus ha acordat que les presidències de les comissions d'investigació sobre l'Operació Catalunya i sobre les Actuacions del Govern per a Preparar la Secessió de Catalunya de la Resta d'Espanya corresponguin a JxSí i Cs respectivament. Cada grup tindrà dos membres a totes dues comissions, excepte els que en tinguin la presidència, que n'hi tindran tres. Ara la presidenta haurà de convocar les respectives sessions constitutives.