Notícies

La Comissió del Reglament nomena la ponència redactora de la proposta de reforma

Dijous, 16 de març de 2017. Palau del Parlament

La comissió aquest matí

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Comissió del Reglament ha nomenat aquest matí la ponència que ha de redactar la proposta de reforma del Reglament. En la sessió, que ha presidit Carme Forcadell, els portaveus de JxSí i la CUP han designat els diputats dels seus grups que participaran a la ponència, mentre que els de Cs, el PSC, CSQP i el PPC han anunciat que les seves formacions no hi participaran i, per tant, no hi han designat cap diputat.

A l'inici de la sessió, que tenia el nomenament de la ponència redactora com a únic punt de l'ordre del dia, la presidenta ha donat la paraula als portaveus de cada grup perquè designessin els diputats que en formaran part. Jordi Turull ha anunciat que per part de JxSí seran ell mateix i Roger Torrent, i Mireia Boya, que per la CUP serà Anna Gabriel. José María Espejo-Saavedra (Cs), David Pérez (PSC), Joan Coscubiela (CSQP) i Santi Rodríguez (PPC) han explicat que els seus grups no hi participaran i, per tant, no hi han designat cap representant.

La proposta de reforma del Reglament la va sol·licitar JxSí, i la Mesa la va admetre a tràmit la setmana passada després de rebutjar les peticions de reconsideració de Cs, el PSC i el PPC. Dimarts, la Mesa i la Junta de Portaveus van acordar la creació de la ponència.

Segons la disposició final primera del Reglament, les reformes s'han de tramitar pel procediment que estableixen els articles 126 i 127. (Al final de la notícia hi trobareu un document amb els articles que regulen el procediment).

La comissió està formada per la presidenta i la resta de membres de la Mesa -els vicepresidents Lluís Maria Corominas i José María Espejo-Saavedra, i els secretaris Anna Simó, David Pérez, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet- i diputats de tots els grups.