Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

El col·lectiu dels 'iaioflautes' rep el Premi Solidaritat 2016

Dimecres, 15 de febrer de 2017. Palau del Parlament

Juan Navarro recollint el premi atorgat als 'iaioflautes'

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (9 imatge/s)

El col·lectiu dels 'iaioflautes' ha rebut aquesta tarda en un acte al Parlament el Premi Solidaritat, que atorga l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), i el diari digital 'CatalunyaPlural.cat', la menció especial als mitjans de comunicació. La presidenta, Carme Forcadell, ha lliurat el premi.

La presidenta ha felicitat el col·lectiu dels 'iaioflautes', "un exemple de la societat catalana que no es resigna, que es rebel·la contra les injustícies". Així mateix, ha recordat la voluntat de les institucions catalanes d'acollir refugiats, i ha advertit que és necessari "distingir responsabilitats" i que la "ciutadania estigui ben informada". En aquest punt, ha celebrat l'existència de mitjans com 'CatalunyaPlural.cat', ja que "és essencial per a la societat i per al bon funcionament de la democràcia que el periodisme mantingui la seva identitat vinculada al servei de la comunitat".

El premi, que l'IDHC lliura des de fa trenta anys, l'ha recollit en nom dels 'iaioflautes' Juan Navarro, acompanyat d'altres membres del col·lectiu i enmig d'una llarga ovació de les més de dues-centes persones que han omplert l'auditori. En nom del col·lectiu, Alfonso Romero i Rosario Cunillera s'han reivindicat com a "filles del 15M" i d'altres col·lectius, com Stop Pujades, el Sap Muntanya, l'Ateneu la Bòbila, Feministes Indignades, Putes Indignades, Cuineres Indignades, el sindicat de manters, Metro Munster, les Kellys, la PAH i "tots els qui lluiten per una vida digna".

En el discurs que han fet després de rebre el premi, que "és de tots", els 'iaioflautes' no han estalviat crítiques cap a les administracions per les retallades; han denunciat la corrupció, els oligopolis i la "crisi de solidaritat", amb relació als refugiats; han alertat sobre el rebrot dels feixismes; han fet una crida a "crear estructures de poder popular" i a encetar "un nou cicle de mobilitzacions", i han convidat els assistents a fer un minut de silenci dempeus pels migrants "que moren per la incapacitat dels governants".

Josep Carles Rius, president de la fundació que edita 'CatalunyaPlural.cat', ha assegurat, en recollir la menció especial als mitjans de comunicació, que "la societat implicada i compromesa és més necessària que mai", i ha advertit també que cal que el periodisme estigui "al servei dels ciutadans i no dels poders, que cerqui la veracitat i no la propaganda". "És el moment que els periodistes prenguem la iniciativa", ha conclòs.

A l'inici de l'acte, el president de l'IDHC, David Bondia, ha desatacat del col·lectiu dels 'iaioflautes' que "ens recorden que cal una brúixola ben orientada perquè de drets humans n'hi hagi per a tothom"; ha reivindicat que "es parli de democràcia i de drets humans com a forma de viure"; ha instat les institucions a "elaborar un pla nacional de drets humans fruit de la participació ciutadana", i ha argumentat la necessitat que "el periodisme independent es reivindiqui" com a company de les "lluites de la societat civil".

L'acte, a què han assistit el secretari tercer, Joan Josep Nuet, i altres diputats, ha acabat amb la lectura de poemes de crítica social a càrrec de la poetessa Mireia Calafell, acompanyada al violí per Maria Roca.


Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:00h
Comissió de Treball
Sessió ordinària
Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:30h
Ple del Parlament
Sessió ordinària
Avui a les 20:20h
La presidenta assisteix a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català
Avui a les 21:30h
La presidenta assisteix a l'estrena del documental 'Las cloacas de Interior'
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana2930311234
Segona setmana567891011
Tercera setmana12131415161718
Quarta setmana19202122232425
Cinquena setmana262728293012

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.