Notícies

La presidenta rep els guardonats amb els Premis Batista i Roca als catalans residents a l'exterior

Divendres, 18 de novembre de 2016. Palau del Parlament

La presidenta amb Tudela i els guardonats

Parlament de Catalunya. 2016

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

La presidenta, Carme Forcadell, ha rebut aquest matí en audiència nou dels deu catalans i catalanòfils guardonats a la vint-i-vuitena edició dels Premis Batista i Roca - Memorial Enric Garriga Trullols, que lliura anualment l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) per reconèixer la tasca de difusió de la cultura i el fet nacional catalans arreu del món. Els premis es lliuraran demà a la tarda a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans.

Durant l'acte de benvinguda al premiats, que ha tingut lloc al despatx d'audiències, la presidenta ha agraït als premiats el seu esforç per divulgar la llengua i la cultura catalanes a l'exterior, cosa que els converteix, ha raonat, en "ambaixadors de la nostra cultura, que és l'expressió d'allò que som".

Forcadell també ha explicat als guardonats que el Parlament tramita actualment el Projecte de llei de la comunitat catalana a l'exterior amb la finalitat que es "garanteixin els vostres drets socials, lingüístics i culturals i per garantir el vostre dret a vot", de manera que "tingueu els mateixos drets que els catalans que vivim aquí".

Els premiats han assistit a l'audiència acompanyats del president de l'IPECC, Xavier Tudela, que també els ha agraït la seva tasca.

Els premis d'enguany han estat atorgats a Ramon Avellana, Carles Gustau Capdevila, Daniel Lluís Jubillà i Antoni Monrós, tots quatre residents a l'Argentina; a Denis Boyer, resident a França; a Sergi Marzabal, que viu a Mèxic; a Guillem Molla, resident als Estats Units; a Jaume Roure, de Perpinyà; a Màxim Serranos, resident a Luxemburg, i a Èric Viladrich, que viu al Quebec.