Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

Via lliure del ple perquè la cambra continuï tramitant la proposició de llei de l'Agència Catalana de Protecció Social i la ILP del cànnabis

Dimecres, 27 de juliol de 2016. Palau del Parlament

Bernat Pellisa presentant en nom de la comissió promotora la proposició de llei de les associacions de persones consumidores de cànnabis

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2016

Vegeu la galeria d'imatges (26 imatge/s)

El ple ha donat aquest tarda via lliure perquè la cambra continuï tramitant la proposició de llei de l'Agència Catalana de Protecció Social, presentada per JxSí i la CUP, i la de les associacions de persones consumidores de cànnabis, fruit d'una iniciativa legislativa popular (ILP).

Totes dues proposicions han superat els respectius debats de totalitat, de manera que la cambra continuarà ara tramitant-les en comissió abans que tornin al ple perquè en faci els debats i les votacions finals.

ILP sobre el cànnabis
Bernat Pellisa, en representació de la comissió promotora de la ILP, ha presentat davant el ple aquesta iniciativa, que va aconseguir superar les cinquanta mil signatures necessàries perquè se n'iniciés la tramitació pròpiament parlamentària. La proposició ha superat el debat de totalitat en rebutjar la cambra l'esmena de retorn que hi havia presentat el PPC, per 9 vots a favor d'aquest grup i 122 en contra de la resta.

La proposició té per objecte establir el model d'activitat de les associacions de consumidors de cànnabis i les normes generals perquè puguin constituir-se. Així mateix, estableix normes per al cultiu, un registre i control de distribució i mesures de control higiènic i sanitari. A més, dedica un títol a programes de prevenció de riscos i reducció de danys.

A més de Pellisa, al debat hi han intervingut els diputats Alba Vergés (JxSí), Noemí de la Calle (C's), Alberto Villagrasa (PPC), Raúl Moreno (PSC), Albano Dante Fachin (CSQP) i Benet Salellas (CUP).

Agència de Protecció Social
La proposició de llei de creació de l'Agència Catalana de Protecció Social també ha superat el debat de totalitat, ja que la cambra ha rebutjat les esmenes de retorn que hi havien presentat C's i el PPC, d'una banda, i també la conjunta del PSC i CSQP, que plantejava un text alternatiu, de l'altra. Les esmenes de C's i el PPC han obtingut 33 vots a favor, d'aquests dos grups, 71 en contra, de JxSí i la CUP, i 27 abstencions, del PSC i CSQP, mentre que l'esmena amb text alternatiu del PSC i CSQP ha obtingut 27 vots a favor, d'aquests dos grups, 79 en contra, de JxSí, el PPC i la CUP, i 25 abstencions, de C's.

La iniciativa crea l'Agència Catalana de Protecció Social, organisme que desplegaria l'operatiu del sistema de protecció social català i tindria la gestió centralitzada de les prestacions socials, gestionaria els recursos del sistema de serveis socials i representaria el govern a les institucions internacionals en matèria de protecció social.

Chakir el Homrani (JxSí) i Mireia Vehí (CUP) han presentat la iniciativa, i al debat també hi han intervingut Joan García (C's), Eva Granados (PSC), Joan Coscubiela (CSQP) i Fernando Sánchez (PPC).

Rebutjada la proposició del PPC sobre sanitat
En canvi, la cambra ha rebutjat la proposició de llei del PPC de garantia del temps màxim de resposta en l'atenció sanitària, en aprovar l'esmena de retorn que hi havia presentat JxSí, amb els vots a favor d'aquest grup i la CUP, els contraris del PSC i el PPC i l'abstenció de C's i CSQP.

Santi Rodríguez (PPC) ha presentat la proposició, i al debat també hi han intervingut M. Assumpció Laïlla (JxSí), Jorge Soler (C's), Assumpta Escarp (PSC), Marta Ribas (CSQP) i Eulàlia Reguant (CUP).

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:00h
Comissió de Treball
Sessió ordinària
Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:30h
Ple del Parlament
Sessió ordinària
Avui a les 20:20h
La presidenta assisteix a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català
Avui a les 21:30h
La presidenta assisteix a l'estrena del documental 'Las cloacas de Interior'
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana2930311234
Segona setmana567891011
Tercera setmana12131415161718
Quarta setmana19202122232425
Cinquena setmana262728293012

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.