Notícies

 

La comissió d'estudi del procés constituent aprova les conclusions pactades entre JxSí i la CUP, i dues de CSQP

Dilluns, 18 de juliol de 2016. Palau del Parlament

Els diputats votant les propostes de conclusions

Parlament de Catalunya. 2016

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

La comissió d'estudi del procés constituent ha aprovat avui les conclusions pactades i presentades conjuntament pels grups de JxSí i la CUP, i dos punts de les conclusions presentades per CSQP.

Correspon ara a la mesa i a la junta de portaveus, que es reuneixen demà, decidir si inclouen el debat i la votació d'aquestes conclusions a l'ordre del dia del ple de la setmana vinent, que serà el darrer abans de les vacances d'agost.

La sessió d'avui ha començat amb les propostes de conclusions presentades per separat pels quatre grups que han participat a la comissió: JxSí, CSQP, PPC i la CUP. Un cop oberta la sessió, Lluís M. Corominas (JxSí) ha anunciat un acord del seu grup amb la CUP que comportava la retirada de les propostes inicials de tots dos grups en benefici d'una nova proposta transaccional de conclusions. Això ha motivat que la sessió se suspengués durant quinze minuts perquè la resta de grups poguessin llegir la nova proposta.

La comissió ha votat la resolució mitjançant vot ponderat (cada grup representava el nombre total de diputats escollits a les darreres eleccions). Han defensat les respectives propostes: Lluís M. Corominas i Chakir el Homrani (JxSí), Lluís Rabell (CSQP), Santi Rodríguez (PPC) i Mireia Boya (CUP).

Les propostes aprovades de JxSí i la CUP fixen detalladament el full de ruta del procés. Els dos punts de les conclusions de CSQP aprovats fan referència a l'esgotament del pacte constitucional i a la necessitat de combinar espais de participació ciutadana directa amb els mecanismes de decisió institucional. Les deu propostes de conclusions restants de CSQP, i totes les presentades pel PPC han estat rebutjades.