Notícies

Constituïda l'Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya de l'XI legislatura

Dijous, 14 de juliol de 2016. Palau del Parlament

Constitució de l'Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya de l'XI legislatura

Parlament de Catalunya. 2016

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

L'Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC) de l'XI legislatura s'ha constituït aquesta tarda durant la pausa del ple, en una sessió en què el diputat Fabian Mohedano n'ha estat elegit president, mentre que Carme Forcadell en serà la presidenta d'honor. Aquesta organització, que va néixer el 1997 i que tenen un centenar de països d'arreu del món, aplega diputats catalans que hagin format part del moviment escolta.

Durant la sessió constitutiva d'avui també han estat elegits els membres del consell permanent, òrgan que, amb criteris de pluralitat política, integren diputats de diversos grups parlamentaris.

En la reunió també s'ha acordat el pla de treball per al període 2016-2017, que inclou la participació a la vuitena assemblea mundial, que tindrà lloc al final d'agost a Estocolm.

A la sessió constitutiva hi han assistit la consellera de treball, afers socials i famílies, Dolors Bassa, i els diputats Irene Rigau, Germà Gordó, Montserrat Candini, Albert Batet, Oriol Amat, Ferran Civit, Magda Casamitjana, Bernat Solé (JxSí), Lorena Roldán (C's), Carles Castillo (PSC), Benet Salellas i Mireia Vehí (CUP). És previst, però, que s'incorporin a l'ANPEC gairebé una trentena d'electes.

Així mateix, han assistit a la sessió representants de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, formada per més de dos-cents agrupaments i vint mil infants i joves, i Ernest Benach, expresident de la cambra i de la mateixa ANPEC.

L'objectiu de l'associació, de què també podran ser membres diputats catalans a les Corts espanyoles i al Parlament Europeu, és representar davant la Unió Parlamentària Escolta Mundial els diputats catalans que formen part de l'escoltisme i canalitzar les relacions entre la cambra i les entitats d'aquest moviment al país.