Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

El Parlament acull el lliurament del premi Protecció de Dades en el Disseny 2016

Dilluns, 20 de juny de 2016. Palau del Parlament

D'esquerra a dreta, Sergi Freixa, Raymond Lagonigro, Ramon Oller, Carme Forcadell, Wilbert Tomesen, M. Àngels Barbarà i Javier Parra

Parlament de Catalunya. 2016

Vegeu la galeria d'imatges (9 imatge/s)

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (Apdcat) ha lliurat aquest migdia el premi Protecció de Dades en el Disseny 2016 a l'aplicació informàtica MyTrackingChoices en el marc de la jornada 'El nou reglament, un repte per a les empreses', sobre el nou reglament europeu de protecció de dades, que ha tingut lloc al Parlament. La presidenta ha lliurat el premi, i a la cloenda de l'acte ha destacat la importància del nou reglament, que incideix directament "sobre els drets i les llibertats de la ciutadania europea".

Els premiats han estat els investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i l'Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique, de França, Javier Parra, Claude Castellucia i Jagdish Prasad, responsables de MyTrackingChoices, una aplicació que permet als usuaris saber el seguiment que les empreses d'internet poden fer de la seva navegació per la xarxa. La presidenta també ha lliurat els accèssits a Sergi Freixa, un dels responsables del projecte 'User authentication', i a Ramon Oller, del Grup de Recerca Data Analysis Modeling de la Universitat de Vic, pel projecte 'Preservació dels secrets estadístics en la difusió de dades geocodificades'.

Forcadell, en la cloenda de la jornada, ha felicitat els guardonats i ha reivindicat el nivell de la investigació de les universitats catalanes. Així mateix, ha remarcat que l'ús imparable de les tecnologies de la informació i la comunicació ha comportat grans avenços, "ha dinamitzat l'activitat humana i ha transformat empreses, i també l'administració pública". "Però no hi ha veritable progrés si no s'avança també en el terreny dels drets i les llibertats", ha afegit, punt en què ha destacat la importància del nou reglament europeu sobre protecció de dades.

A la cloenda de l'acte també hi ha intervingut la directora de l'Apdcat, M. Àngels Barbarà, que ha assegurat que el nou reglament "ens posa davant de nous reptes i oportunitats" i que la "privacitat és un dret que té especial significat" en la societat digital. En aquest sentit, ha asseverat, "les persones han de poder decidir de forma lliure tot el que els afecta". "El repte que ens queda és el d'aconseguir que la societat mantingui i reforci els drets conquerits", ha conclòs.

Santiago Farré, secretari del jurat i cap de l'assessoria jurídica de l'Apdcat, ha llegit l'acta del premi.

Més control per als ciutadans
La jornada ha començat a les deu amb la intervenció de Wilbert Tomesen, vicepresident de l'autoritat holandesa de protecció de dades i de l'òrgan de control d'Europol i membre permanent d'Eurojust, que ha analitzat el nou reglament, que permetrà que els ciutadans puguin controlar millor les seves dades personals en poder de les administracions públiques i les empreses, que, d'altra banda, podran aprofitar al màxim les oportunitats del mercat únic digital en reduir-se les barreres burocràtiques.

Tot seguit, Rodolfo Tesone, president de l'Associació d'Experts Nacionals de l'Advocacia TIC, i Ricard Martínez, expresident de l'Associació Professional Espanyola de Privacitat i cap del servei de transparència de la diputació de València, han participat en una taula rodona sobre com poden afrontar les empreses TIC l'aplicació del nou reglament.

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:00h
Comissió de Treball
Sessió ordinària
Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:30h
Ple del Parlament
Sessió ordinària
Avui a les 20:20h
La presidenta assisteix a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català
Avui a les 21:30h
La presidenta assisteix a l'estrena del documental 'Las cloacas de Interior'
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana2930311234
Segona setmana567891011
Tercera setmana12131415161718
Quarta setmana19202122232425
Cinquena setmana262728293012

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.