Notícies

La presidenta referma la necessitat d'acollir els refugiats a l'acte del dia internacional de les migracions

Divendres, 18 de desembre de 2015. Barcelona

La presidenta amb altres diputats i assistents a l'acte

Parlament de Catalunya. 2015

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La presidenta, Carme Forcadell, ha participat aquest migdia a l'acte amb motiu del dia internacional de les migracions que ha tingut lloc al portal de la Pau, a Barcelona. Després de recordar que Catalunya "ha estat i és terra d'acollida", ha afirmat: "Moralment i èticament, estem obligats a acollir les persones que fugen de la guerra, la repressió i la misèria buscant una vida millor per a ells i les seves famílies."

La presidenta ha elogiat l'aportació de les persones d'arreu del món que han ajudat a construir Catalunya i a fer-ne "un país obert, solidari, cohesionat i integrador".

Així mateix, ha recordat que milers de catalans també van haver de "fugir a l'exili durant la guerra civil i el franquisme", entre ells quatre presidents del Parlament: Josep Irla, Antoni Rovira i Virgili, Manuel Serra i Moret i Francesc Farreras i Duran, que, ha recordat, "van mantenir viva la institució sent refugiats en altres països que els van acollir".

A l'últim, ha fet referència als milers de joves que en l'actualitat han hagut de buscar "refugi lluny de la seva terra, treball i una millor manera d'encarar el seu futur". Per aquesta mateixa raó, ha remarcat la necessitat de ser solidaris amb les persones que arriben d'altres països.

L'acte, l'ha organitzat la Fundació Ibn Battuta, amb la col·laboració d'altres entitats de la societat civil i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Miriam Hatibi, representant de la fundació, ha llegit un manifest amb què ha alertat del "drama humanitari" que viuen milions d'immigrants i refugiats arreu del món i ha demanat a la comunitat internacional que faci "tot el possible per frenar les guerres i la violència que comporta el fet que milers de persones abandonin les seves llars". La lectura ha precedit un minut de silenci per les víctimes de les migracions.

A l'acte hi han assistit el secretari David Pérez i diversos altres diputats.