Notícies

El Parlament col·labora amb la simulació de l'activitat de la cambra que la Universitat de Columbia farà la setmana vinent

Divendres, 9 de gener de 2015. Palau del Parlament

Parlament de Catalunya

Parlament de Catalunya. 2015

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Universitat de Columbia, a Nova York, durà a terme la setmana vinent, del 15 al 18 de gener, la catorzena edició de la Columbia Model United Nations Conference and Exposition (CMUNCE), activitat en què participen un miler d'estudiants de secundària dels Estats Units i que enguany treballa, entre altres qüestions polítiques mundials, el funcionament del Parlament de Catalunya simulant-ne l'activitat. La cambra, mitjançant el departament de relacions institucionals, col·labora en la simulació oferint-hi suport i assessorament.

La CMUNCE és el principal esdeveniment del camp de les relacions internacionals de la universitat adreçat als alumnes de secundària. El miler d'estudiants que hi participen s'organitzen en diversos comitès que treballen temes que la universitat considera d'especial interès per la seva rellevància sociopolítica i institucional mundial. Un dels comitès d'enguany és el de simulació de l'activitat del Parlament, de què és previst que formin part una cinquantena d'estudiants.

L'objectiu de la simulació és apropar la dinàmica de la política catalana i els principals temes que l'ocupen, com la situació econòmica, el procés de transició nacional o l'educació, als participants, que s'organitzaran per grups parlamentaris i hauran de negociar propostes, encarar les situacions que se'ls proposin i dissenyar polítiques per afrontar els principals reptes del país. La simulació, la coordinaran estudiants de la universitat.

La CMUNCE va néixer l'any 2000 i té lloc al campus de Morningside Heights, al districte de Manhattan. A més del comitè sobre el Parlament, l'edició d'enguany n'ofereix d'altres sobre qüestions polítiques d'arreu del món, com ara la situació política dels Estats Units i de la Xina o les polítiques de reactivació de la ciutat de Detroit, i també sobre moments històrics, com la revolució mexicana o la situació de Iugoslàvia el 1942.