Notícies

El Parlament lliura al govern un xec amb els 6 milions d'euros que havia estalviat per construir el nou edifici

Dimecres, 9 de febrer de 2011. Palau del Parlament

De Gispert lliurant el xec a Mas

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2011

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

La presidenta, Núria de Gispert, ha lliurat aquesta tarda al president de la Generalitat, Artur Mas, un xec de 6 milions d'euros, quantitat que la cambra havia estalviat per construir un nou edifici. D'acord amb el pla d'austeritat del Parlament, acordat el gener, la cambra ha paralitzat aquest projecte i n'ha lliurat ara els diners al govern.

El lliurament s'ha fet al despatx d'audiències i hi han assistit, a més de de Gispert i Mas, els vicepresidents primer i segon de la cambra, Lluís Maria Corominas i Higini Clotas; els secretaris de la mesa Jordi Cornet, Josep Rull i Dolors Batalla; la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, i el conseller d'economia i coneixement, Andreu Mas-Colell.

La presidenta ha explicat que era necessari "prendre una decisió dràstica" com aquesta a causa de la crisi, i s'ha referit al lliurament com un acte "simbòlic" que fins ara no s'havia produït mai, i Mas ha assegurat que el Parlament dóna així un exemple que tots els organismes que depenen de la cambra i de la Generalitat haurien de seguir.

Quan Mas ha rebut el xec, barrat i destinat al tresor de la Generalitat, l'ha lliurat a Mas-Colell i li ha demanat que l'administri "amb prudència".

Aquests 6 milions d'euros, els havia estalviat la cambra per al projecte d'ampliació del palau del Parlament, que preveia la construcció d'un nou edifici.

El pla d'austeritat de la cambra inclou també, entre altres mesures, reduir la despesa un 9,5 per cent respecte al pressupost de l'any passat, cosa que equival a estalviar prop de 6 milions d'euros més.