Notícies

El Parlament rep una delegació de l'Assemblea Popular de la Xina

Dimecres, 10 de novembre de 2010. Palau del Parlament

La delegació, amb la mesa, visitant el saló de sessions

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2010

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El president, Ernest Benach, i membres de la mesa de la diputació permanent han rebut, aquest migdia, una delegació de l'Assemblea Popular Nacional de la Xina integrada pel vicepresident del comitè permanent, Simayi Tieliwaerd, tres membres més d'aquest organisme, l'ambaixador de la Xina a l'estat espanyol, Zhu Bangzao, i diversos membres del consolat general d'aquest país a Barcelona.

Benach s'ha reunit amb la delegació al despatx presidencial, acompanyat del vicepresident primer de la mesa de la diputació permanent, Higini Clotas, i dels secretaris primer i segon, Jordi Miralles i Antoni Castellà. Després, el vicepresident del comitè permanent xinès ha signat al llibre d'honor del Parlament i tota la delegació ha visitat el saló de sessions.

L'Assemblea Popular Nacional és l'únic òrgan legislatiu de la Xina, es reuneix un cop l'any i la constitueixen aproximadament tres mil delegats, que són elegits per a un període de cinc anys. El comitè permanent, el formen cent setanta-nou representants i és l'òrgan de decisió dels afers quotidians.