Notícies

L'acte de lliurament de la Medalla d'Honor a l'equip de futbol femení del Futbol Club Barcelona es farà el 13 de setembre

El Parlament farà l'Onze de Setembre la tradicional jornada de portes obertes amb motiu de la Diada Nacional

Dimarts, 29 d'agost de 2023. Palau del Parlament

Foto oficial de l'equip femení de la temporada 2022-2023 (Foto cedida pel Futbol Club Barcelona)

Parlament de Catalunya. 2023

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

L'acte de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament en la categoria d'or a la secció de futbol femení del Futbol Club Barcelona es farà el dimecres 13 de setembre a les vuit del vespre.

Tot i que habitualment l'acte de lliurament de la màxima distinció del Parlament obre els actes de celebració de la Diada Nacional, el partit de lliga el dia 10 contra el València ha fet que la institució hagi decidit enguany endarrerir-lo per garantir que totes hi puguin assistir.

El 25 de juliol la Mesa va acordar, a proposta de la presidenta, Anna Erra, la concessió de la medalla a la secció de futbol femení del Barça "per la seva contribució al creixement, el reconeixement i la generació d'igualtat d'oportunitats en el futbol femení".

Ofrena a Rafael Casanova
Com és tradicional, l'Onze de Setembre la Mesa farà l'ofrena floral davant el monument a Rafael Casanova, a Barcelona. La presidenta encapçalarà l'ofrena, que es farà a les nou el matí i cinc minuts.

Així mateix, com també és tradicional, l'Onze de Setembre el Parlament farà la jornada de portes obertes, durant la qual el palau es podrà visitar de les onze del matí a les sis de la tarda.

Portes obertes i cultura popular
Durant tot el matí els visitants podran gaudir a més de diverses actuacions de cultura popular davant la façana del palau, organitzades per l'Associació per a la difusió del Folklore (Adifolk).

La jornada arrencarà a les onze del matí amb una cercavila, i fins a les dues del migdia es podran veure les actuacions del Ball de Gitanes de Barberà del Vallès; la Mulassa de Falset; l'esbart Som Riu d'Or, de Sant Fruitós del Bages; els Gegants i Gegantes de Capellades, o la Colla Bastonera Les Romanes, el Ball de Panderos i el Ball de Pastorets de Barberà del Vallès. A quarts d'una es farà una ballada popular de sardanes, a què seguiran l'actuació de la Colla Gegantera de Caldes de Malavella, una representació de les danses tradicionals de Moià i les actuacions de l'Esbart Joventut Nostra - Sant Jordi i de la Colla Gegantera de Parets del Vallès. La jornada acabarà a les dues amb una nova ballada pública de sardanes.