Notícies

Acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost de fa sis anys

Dijous, 17 d'agost de 2023. Barcelona

Ofrena floral de les autoritats

Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (7 imatge/s)

Les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, perpetrats per una cèl·lula gihadista, amb el tràgic balanç de setze persones mortes i centenars de ferits, han estat les protagonistes de l'acte institucional d'avui.

L'acte en record de les víctimes i de solidaritat amb els familiars s'ha fet a la Rambla de Barcelona, a l'altura del memorial que recorda l'atemptat i del mosaic de Joan Miró, on es va aturar la furgoneta que conduïa el terrorista.

L'homenatge ha començat a les deu del matí amb un minut de silenci. Tot seguit, les víctimes i els familiars, situats a primera fila, han començat l'ofrena floral dipositant clavells blancs en quatre jardineres instal·lades per a l'acte. A continuació, han fet les seves ofrenes les màximes autoritats: el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament, Anna Erra; l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el delegat del Govern de l'Estat a Catalunya, Carlos Prieto; la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, i la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.

Tot seguit, també han participat en l'ofrena, entre d'altres, la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula; l'expresidenta del Parlament Laura Borràs; l'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i representants dels grups parlamentaris, dels grups municipals a l'ajuntament de la capital, de les formacions polítiques i dels cossos de seguretat i d'emergències.