Notícies

El Parlament commemorarà el norantè aniversari de la seva constitució amb una sessió solemne el 13 de desembre

Dimarts, 22 de novembre de 2022. Palau del Parlament

Arribada d'autoritats a l'acte d'obertura del Parlament de Catalunya, el 6 de desembre de 1932

Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) (Josep Maria Sagarra Plana). 1932

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament commemorarà amb una sessió plenària solemne el 13 de desembre el norantè aniversari de la seva constitució, el 1932. L'acte, tal com ha acordat avui la Mesa, rememorarà el discurs inaugural de Francesc Macià, i hi intervindran el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, i els representants dels grups parlamentaris.

És previst que el ple ordinari d'aquella setmana comenci a les tres de la tarda el dimarts 13 de desembre i que a les sis es faci al mateix hemicicle la sessió solemne, que començarà amb la projecció del vídeo del discurs del president Macià en la constitució del Parlament el 6 de desembre de 1932. A continuació, intervindran la vicepresidenta Vergés, els presidents dels grups, seguint l'ordre de menor a major representació, i el president Aragonès.

L'acte acabarà amb la interpretació de l'himne nacional, i tot seguit s'inaugurarà l'exposició "90 anys de la constitució del Parlament de Catalunya", que s'instal·larà al Saló Gris de Passos Perduts.

El Parlament que es va constituir el 6 de desembre de 1932 va sorgir de les eleccions del 20 de novembre d'aquell any. La cambra va investir Lluís Companys president del Parlament i, el 14 de desembre, Francesc Macià president de la Generalitat.