Notícies

La Mesa acorda per majoria no aplicar l'article 25.4 del Reglament als diputats Josep Maria Jové i Josep Lluís Salvadó

Dimarts, 22 de novembre de 2022. Palau del Parlament

La Mesa acorda per majoria no aplicar l'article 25.4 del Reglament als diputats Josep Maria Jové i Josep Lluís Salvadó

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Mesa ha acordat aquest matí per majoria que "no es dona el supòsit de fet habilitant" per aplicar l'article 25.4 del Reglament als diputats Josep Maria Jové i Josep Lluís Salvadó (ERC), i per tant ha rebutjat la petició de Vox perquè fossin suspesos dels seus drets i deures.

Vox va presentar l'escrit després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obrís divendres el judici oral a Jové i Salvadó pels preparatius de l'U d'Octubre i hi sol·licitava que s'apliqués a tots dos diputats l'article 25.4, relatiu a la suspensió de drets i deures parlamentaris quan l'acusació és per delictes vinculats a la corrupció.

Consell de Garanties Estatutàries
La Mesa també ha admès a tràmit la sol·licitud presentada per ERC perquè el Consell de Garanties Estatutàries dictamini si la proposició de llei del PSC-Units sobre el Fons de Transició Nuclear s'ajusta a la Constitució espanyola i l'Estatut, de manera que la iniciativa ha decaigut de l'ordre del dia de la sessió plenària d'aquesta setmana. Com que la proposició es tramita pel procediment de lectura única, el consell disposa d'un termini de set dies per emetre el dictamen.

Així mateix, el màxim òrgan de govern de la cambra ha admès a tràmit la proposició de llei presentada per ERC per garantir els drets de les persones consumidores en matèria de titularitzacions hipotecàries i creditícies i la proposta de resolució per crear una comissió d'investigació sobre l'acumulació d'immobles per diverses entitats, presentada conjuntament per ERC, la CUP i ECP. Aquesta proposta es tramita per l'article 67.1 del Reglament, i per tant el Ple haurà de debatre i votar la creació de la comissió.