Notícies

El Ple debatrà la setmana que ve la proposta d'ERC, JxCat, la CUP i ECP per dur al Parlament Europeu el cas d'espionatge amb el programa Pegasus

La cambra commemorarà dimecres el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Dimarts, 15 de novembre de 2022. Palau del Parlament

El Ple debatrà la setmana que ve la proposta d'ERC, JxCat, la CUP i ECP per dur al Parlament Europeu el cas d'espionatge amb el programa Pegasus

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El Ple, en la sessió que començarà dimarts a la tarda i acabarà dijous al vespre, debatrà i votarà la proposta de resolució d'ERC, JxCat, la CUP i ECP per exercir el dret de petició davant el Parlament Europeu pel cas d'espionatge polític amb el programa Pegasus, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus. La sessió de control al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al Govern es farà dimecres a les nou del matí, i després el ple se suspendrà per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

La proposta de resolució sobre l'exercici del dret de petició davant el Parlament Europeu es tramita pel procediment d'urgència extraordinària.

L'ordre del dia també inclou el debat de totalitat de la proposició de llei de Cs per implantar als centres educatius el programa d'alternança de tres llengües i el de capacitació intensiva en anglès per als docents, iniciativa que arriba a aquest debat amb esmenes de retorn del PSC-Units, ERC i JxCat, la CUP i ECP.

El Ple debatrà i votarà també la tramitació en lectura única d'una proposició de llei del PSC-Units per modificar, pel que fa al fons de transició nuclear i a la creació de l'òrgan de govern, l'article 8 de la Llei 5/2020, del 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.

Així mateix, la cambra designarà Jordi Solé, Carme Garcia i Olga Margalef membres del Comitè d'Experts sobre Canvi Climàtic. Tots tres han estat proposats conjuntament pel PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP i ECP per cobrir les vacants en aquest òrgan, integrat per set membres designats pel Parlament i que per ser elegits han d'obtenir els vots favorables de tres cinquenes parts de la cambra.

Finalment, el Ple substanciarà deu interpel·lacions i debatrà i votarà nou mocions.

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones
Després de la sessió de control, el ple se suspendrà per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que és el 25 de novembre.

En l'acte, que tindrà lloc a l'auditori, es llegirà la declaració del Parlament amb motiu de la commemoració i hi intervindran la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, i Sara Cuentas, activista i investigadora social. Així mateix, hi actuaran les ballarines i coreògrafes Sonia Gòmez i Núria Guiu, i durant l'acte Andrea Michaelsson, més coneguda com a Btoy, dibuixarà una obra que passarà a formar part del fons artístic del Parlament.