Notícies

La vicepresidenta primera en funcions de presidenta rep els hereus i les pubilles de Catalunya

Dijous, 3 de novembre de 2022. Palau del Parlament

La vicepresidenta primera en funcions de presidenta rep els hereus i les pubilles de Catalunya

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (5 imatge/s)

La vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha rebut aquesta tarda una representació d'hereus i pubilles de quinze comarques, encapçalada per la Pubilla de Catalunya 2021, Marta Ferret, de Sitges, i l'Hereu de Catalunya 2021, Joan Grebol, de Pineda de Mar. Membres de la junta directiva de Foment de les Tradicions Catalanes, entre ells el president, Arnau Akhtar, també formaven part de la delegació que ha visitat el Parlament.

En la trobada al saló de sessions, Vergés ha desitjat als hereus i les pubilles que visquin intensament l'experiència de formar part d'una tradició "bonica" que cal "compartir" i "mantenir" i que permet als joves, ha explicat, conèixer la diversitat del territori, "estimar-lo" i "fer país". Així mateix, la vicepresidenta primera ha expressat el desig que d'aquí a uns anys alguns d'aquests joves que ara representen els seus pobles i ciutats siguin diputats del Parlament i representin el poble de Catalunya.

Ferret i Grebol han destacat l'oportunitat de conèixer aquesta tradició i compartir-la amb altres joves, però, d'altra banda, han reclamat la millora de la xarxa de transport públic, ja que han assegurat que els joves es troben amb dificultats de mobilitat quan s'allunyen de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els hereus i les pubilles han fet una visita guiada al Parlament que ha acabat amb una fotografia de grup a l'escala d'honor amb la vicepresidenta primera.