Notícies

Un total de 5.527 persones participen en les jornades de portes obertes del Parlament amb motiu de la diada i la commemoració del norantè aniversari de la institució

Diumenge, 11 de setembre de 2022. Palau del Parlament

La vicepresidenta Vergés amb un grup de visitants al saló de sessions

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2022

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

Un total de 5.527 persones han visitat el Parlament aquest cap de setmana en les dues jornades de portes obertes, ahir, dissabte, de les onze del matí a les nou del vespre, i avui, diumenge, de les onze del matí a les sis de la tarda, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya i l'inici dels actes de la commemoració del norantè aniversari de la institució.

Ahir van visitar el Parlament 1.930 persones, i avui, coincidint amb la diada, ho han fet 3.597.

Els visitants han pogut veure, entre altres espais, les principals sales del palau, com el saló de sessions, els passadissos de canelobres i de passos perduts, el despatx d'audiències, la sala de reunió de la Mesa, l'escala d'honor i diverses sales de comissions.

Jornada festiva amb motiu del norantè aniversari del Parlament

Coincidint amb la diada, el Parlament ha iniciat també els actes de commemoració del norantè aniversari de la institució, amb dues jornades festives obertes a tota la ciutadania que han tingut lloc a les portes del palau.

Aquest matí s'han fet diversos actes de cultura popular, amb actuacions castelleres, de gegants i capgrossos, de bastoners, bestiaris i balls de diversos grups folklòrics internacionals participants en les jornades que organitza Adifolk. Han actuat el Capgròs Folk, d'Adifolk; els Falcons de Barcelona; la colla de gegants Els Veguers, de Montblanc; el Drac Baluk Astharot, de Terrassa; els Bastoners de Rajadell; les colles de ball de gitanes de Lliçà d'Amunt i Santa Maria de Palautordera; l'Esbart Egarenc; el grups Katros, de Mèxic, i Tarumbeta, de Kènia, i el Grup Sardanista Maig, de Barcelona.

Les jornades van començar ahir al matí amb una ballada de sardanes feta en col·laboració amb la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i les van inaugurar la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. A la tarda es van fer les actuacions musicals de Gènesi Quartet, Potenza Quartet, Bella Quartet, Jazz Fusió Trio, Athrodeel, Ana Brenes, i Alba Armengou i Vicente López, amb la col·laboració de l'Escola Superior de Música de Catalunya i el Conservatori del Liceu.