Notícies

Les jornades festives per commemorar la diada i el norantè aniversari del Parlament continuen aquesta tarda amb actuacions de jazz, música clàssica, flamenc i músiques del món

Un total de 1.600 persones participen fins a les set del vespre en les jornades de portes obertes

Dissabte, 10 de setembre de 2022. Palau del Parlament

Les jornades festives per commemorar la diada i el norantè aniversari del Parlament continuen aquesta tarda amb actuacions de jazz, música clàssica, flamenc i músiques del món

Parlament de Catalunya (Sergi Panizo Heredia). 2022

Vegeu la galeria d'imatges (26 imatge/s)

El Parlament continua commemorant aquesta tarda la Diada Nacional de Catalunya i el norantè aniversari de la institució amb les jornades festives que es fan a les portes del palau. A més, durant tot el dia la cambra ha fet una jornada de portes obertes, i demà en farà una altra de les onze del matí a les dues del migdia. Fins a les set del vespre d'avui 1.600 persones han visitat el Parlament.

Les dues jornades festives a les portes del palau han començat aquest matí amb activitats que duraran fins a les nou del vespre. La programació de demà començarà a les onze del matí i s'allargarà fins a les sis de la tarda.

Les jornades s'han reprès a les cinc de la tarda amb les actuacions musicals de Gènesi Quartet, Potenza Quartet, Bella Quartet, Jazz Fusió Trio, Athrodeel, Ana Brenes, i Alba Armengou i Vicente López, amb la col·laboració de l'Escola Superior de Música de Catalunya i el Conservatori del Liceu.

Demà, a les onze del matí, es faran diverses mostres de cultura popular, amb actuacions castelleres, de gegants i capgrossos, de bastoners, bestiaris i i balls de diversos grups folklòrics internacionals participants en les jornades que organitza Adifolk. Actuaran el Capgròs Folk, d'Adifolk; els Falcons de Barcelona; la colla de gegants Els Veguers, de Montblanc; el Drac Baluk Astharot, de Terrassa; els Bastoners de Rajadell; les colles de ball de gitanes de Lliçà d'Amunt i Santa Maria de Palautordera; l'Esbart Egarenc; els grups Katros, de Mèxic, i Tarumbeta, de Kènia, i el Grup Sardanista Maig, de Barcelona.

A més, al parc de la Ciutadella hi ha instal·lat durant tot el cap de setmana un espai gastronòmic amb furgoteques en què operadors locals ofereixen productes de proximitat.

El Parlament inicia amb aquesta celebració popular la commemoració del norantè aniversari de la primera legislatura, que va començar el 6 de desembre de 1932, després de les eleccions del 20 de novembre d'aquell mateix any, amb l'Estatut de Núria aprovat. Després de l'aturada durant la dictadura franquista, l'activitat del Parlament es va recuperar el 10 d'abril de 1980, un cop aprovat l'estatut del 1979.