Notícies

El Parlament celebra aquest cap de setmana el norantè aniversari de la institució i la diada amb jornades populars i festives i de portes obertes

La Mesa farà diumenge, a les nou i cinc minuts del matí, l'ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova

Divendres, 9 de setembre de 2022. Palau del Parlament

El Parlament celebra aquest cap de setmana el norantè aniversari de la institució i la diada amb una jornada popular i festiva i de portes obertes

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament celebrarà aquest cap de setmana la Diada Nacional de Catalunya i el norantè aniversari de la institució amb unes jornades populars a les portes del palau, amb concerts i mostres de cultura popular i gastronòmica. A més, tant dissabte com diumenge la cambra farà una jornada de portes obertes.

Diumenge al matí, la Mesa, encapçalada per la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, farà la tradicional ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova, a Barcelona. Més tard, Vergés també participarà a Sant Boi de Llobregat en l'ofrena floral davant la tomba de Casanova.

Jornades festives
Les dues jornades festives a les portes del palau amb motiu del norantè aniversari de la institució començaran dissabte al matí i duraran fins a les nou del vespre. Diumenge, la programació començarà a les onze del matí i s'allargarà fins a les sis de la tarda.

Dissabte a les onze del matí es farà una ballada de sardanes en col·laboració amb la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i de les cinc de la tarda a les nou del vespre, les actuacions musicals de Gènesi Quartet, Potenza Quartet, Bella Quartet, Jazz Fusió Trio, Athrodeel, Ana Brenes, i Alba Armengou i Vicente López, amb la col·laboració de l'Escola Superior de Música de Catalunya i el Conservatori del Liceu.

Diumenge a les onze del matí es podran veure diverses mostres de cultura popular, amb actuacions castelleres, de gegants i capgrossos, de bastoners, bestiaris i balls de grups folklòrics internacionals que participen en les jornades que organitza Adifolk. Actuaran el Capgròs Folk, d'Adifolk; els Falcons de Barcelona; la colla de gegants Els Veguers, de Montblanc; el Drac Baluk Astharot, de Terrassa; els Bastoners de Rajadell; les colles de ball de gitanes de Lliçà d'Amunt i Santa Maria de Palautordera; l'Esbart Egarenc; els grups Katros, de Mèxic, i Tarumbeta, de Kènia, i el Grup Sardanista Maig, de Barcelona.

A més, al parc de la Ciutadella hi haurà instal·lat durant tot el cap de setmana un espai gastronòmic amb furgoteques en què operadors locals oferiran productes de proximitat.

El Parlament inicia amb aquesta celebració popular la commemoració del norantè aniversari de la primera legislatura, que va començar el 6 de desembre de 1932, després de les eleccions del 20 de novembre d'aquell mateix any, amb l'Estatut de Núria aprovat. Després de l'aturada durant la dictadura franquista, l'activitat del Parlament es va recuperar el 10 d'abril de 1980, un cop aprovat l'estatut del 1979.

Jornada de portes obertes amb motiu de la diada
Coincidint amb la diada, el Parlament farà també la tradicional jornada de portes obertes, aquest any tots dos dies del cap de setmana. Dissabte les visites es podran fer de les onze del matí a les nou del vespre, i diumenge, de les onze del matí a les sis de la tarda.

Ofrenes florals
Diumenge, a les nou i cinc minuts del matí, la Mesa, encapçalada per Vergés, farà la tradicional ofrena floral davant el monument de Rafel Casanova, a Barcelona.

A les deu, Vergés participarà també en representació del Parlament en l'ofrena floral conjunta davant la tomba de Casanova, a Sant Boi de Llobregat, juntament amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.