Notícies

Víctimes i familiars protagonitzen la commemoració del cinquè aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Dimecres, 17 d'agost de 2022. Barcelona

Ofrena de les víctimes i dels familiars

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

Les víctimes i els familiars, acompanyats dels representants de les institucions, han protagonitzat aquest matí l'acte de commemoració del cinquè aniversari dels atemptats terroristes perpetrats per una cèl·lula gihadista a Barcelona i Cambrils, amb un balanç tràgic de setze persones mortes i centenars de ferides.

L'acte de record de les víctimes s'ha fet al pla de l'Os de la Rambla de Barcelona, a l'altura del memorial i del mosaic de Joan Miró, on es va aturar la furgoneta que conduïa el terrorista el 17 d'agost de 2017.

Els protagonistes de la commemoració han estat un any més les víctimes i els seus familiars, situats a primera fila, que han obert l'ofrena floral. A continuació, han fet les seves ofrenes els representants institucionals: el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la vicepresidenta segona del Parlament, Assumpta Escarp; la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet; els ministres Raquel Sánchez i Miquel Iceta; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

També han estat presents en l'acte la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula; els consellers del Govern Josep Maria Argimon i Joan Ignasi Elena; la delegada del Govern de l'Estat, Maria Eugènia Gay; representants dels grups parlamentaris i de les formacions polítiques; regidors de l'Ajuntament de Barcelona, i representants dels serveis d'emergència i dels cossos i les forces de seguretat.

L'acte ha estat conduït per la poeta Fàtima Saheb, que ha remarcat que "el temps no podrà esborrar la memòria dels que ja no hi són", ha recordat la frase que presideix el memorial, "que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau", i ha llegit el poema "Memòria" de Salvador Espriu. La coral Vozes ha interpretat el tema 'Agafant l'horitzó', de Txarango, i la cançó tradicional irlandesa 'An Irish Blessing'.

Un minut de silenci ha precedit l'ofrena floral, que un any més s'ha fet amb clavells blancs que portaven tots els presents i que han dipositat en unes jardineres col·locades a banda i banda de la inscripció del memorial.