Notícies

 

El Parlament ratifica Jaume Saura i Maria Jesús Larios com a adjunts a la síndica de greuges

Dijous, 21 de juliol de 2022. Palau del Parlament

El Parlament ratifica Jaume Saura i Maria Jesús Larios com a adjunts a la síndica de greuges

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

La Comissió del Síndic de Greuges ha ratificat aquest migdia Jaume Saura com a adjunt general i Maria Jesús Larios com a adjunta per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents.

La comissió els ha designat, a proposta de la nova síndica, Esther Giménez-Salinas, amb 11 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, ECP), 1 en contra (Vox) i 1 abstenció (Cs). D'aquesta manera, Giménez-Salinas manté els dos adjunts que ja tenia l'exsíndic Rafael Ribó.

Tant la síndica com els adjunts han estat presents a la sessió de la comissió.

La llei del Síndic de Greuges estableix que els adjunts són designats pel síndic, que n'ha de sotmetre el nomenament a la comissió. Un cop ratificats per la comissió, el síndic n'ha de disposar el nomenament, que ha d'ordenar publicar en el 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya'.

La llei també estableix que l'adjunt general assisteix el síndic en l'exercici del càrrec i assumeix les funcions que li delegui, incloses les relatives al govern de la institució, mentre que l'adjunt per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents l'assisteix en la defensa dels drets d'aquestes persones reconeguts per la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant i la legislació relativa a aquest àmbit.