Notícies

 

El Parlament universitari simula una sessió de control, interpel·lacions al Govern i el debat de totalitat de la llei que els estudiants votaran divendres

Dimecres, 13 de juliol de 2022. Palau del Parlament

El Parlament universitari simula una sessió de control, interpel·lacions al Govern i el debat de totalitat de la llei que els estudiants votaran divendres

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (13 imatge/s)

Els estudiants que participen en la Setmana del Parlament Universitari (Spuni) han simulat aquesta tarda un ple, amb una sessió de control al Govern i al president de la Generalitat de la Spuni, la substanciació de dues interpel·lacions i el debat de totalitat del Projecte de llei de foment de la pau, que debatran i votaran divendres en la sessió plenària final d'aquesta activitat educativa.

Com en el plens reals, la sessió simulada ha començat amb les preguntes als consellers del Govern primer i al president de la Generalitat, Roc Grandia, després. Dividits ideològicament segons cinc grans famílies polítiques europees, els joves s'han posat a la pell dels socialdemòcrates, l'esquerra verda, els conservadors i reformistes, els democratacristians i els liberals a l'hora de formular les preguntes i rebatre els arguments del Govern de la Spuni.

Després de la sessió de control, els estudiants han substanciat dues interpel·lacions al Govern, sobre microxips i ciberseguretat, i a continuació han fet el debat de totalitat d'un projecte de llei sobre el foment de la pau, que té per objecte establir les actuacions que han de dur a terme la Generalitat i els ens locals per promoure la cultura de la pau i el diàleg intercultural i interreligiós, contribuir a l'erradicació dels conflictes violents i tractar-ne les causes.

El debat final del text, que els universitaris treballen aquests dies en ponència i comissió, tal com succeeix amb la tramitació ordinària de les lleis, es farà divendres a les onze del matí a l'hemicicle. Aquesta sessió la presidirà Laura Borràs i posarà fi a l'edició d'enguany d'aquesta activitat formativa.