Notícies

 

El Conca lliura a la presidenta l'Informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts

Dimecres, 13 de juliol de 2022. Palau del Parlament

El Conca lliura a la presidenta l'informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (5 imatge/s)

La presidenta, Laura Borràs, ha rebut aquest matí l'Informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts de Catalunya corresponent al 2021. Aquest informe l'elabora i el presenta a la cambra cada any el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca), i avui ha estat lliurat en el decurs d'una audiència de Borràs amb el Ple del Conca, encapçalat per la presidenta, Vinyet Panyella.

L'informe inclou per primera vegada dades sobre la presència de les dones als càrrecs de direcció de les organitzacions culturals, i constata que la paritat es compleix de manera desigual en el sector. Així mateix, el text, estructurat en cinc capítols, mostra amb dades l'impacte de la Covid-19 en el sistema cultural català i reflecteix com amb la represa de l'activitat el 2021 els sectors culturals van augmentar la facturació el 16%, xifra, però, encara llunyana de les d'abans de la pandèmia.

El document constata també una modificació dels hàbits i usos culturals i com el consum cultural s'ha traslladat a les plataformes digitals.

A l'últim, el Conca recorda que resten moltes regulacions pendents en l'àmbit cultural i demana un acord nacional entre les administracions per la cultura.

L'informe, l'onzè que el Conca lliura al Parlament, tal com és preceptiu, es presentarà ara a la Comissió de Cultura, que el debatrà.