Notícies

 

El Parlament presidirà l'any que ve la xarxa europea d'assessorament científic i tecnològic als parlaments (EPTA)

La cambra acollirà el 2023 les dues trobades anuals d'aquest organisme europeu

Dimarts, 17 de maig de 2022. Palau del Parlament

El CAPCIT d'aquesta legislatura es va constituir el 26 de juliol de 2021

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament presidirà l'any que ve el European Parliamentary Technology Assessment (EPTA), que reuneix les oficines i els organismes que assessoren els parlaments en matèria científica i tecnològica. El lliurament formal de la presidència de l'EPTA, que ara exerceix Alemanya, es farà el 19 d'octubre al Bundestag, a Berlín. Aquesta serà la segona vegada que el Parlament presidirà l'ens després que ja ho fes el 2012.

En la darrera reunió de directors de l'EPTA, que va tenir lloc la setmana passada a Karlsruhe (Alemanya), es va aprovar per unanimitat que el Parlament de Catalunya presideixi aquest òrgan, en què és representat pel Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (CAPCIT), creat el 2008 amb l'objectiu de contribuir a millorar el coneixement científic i tècnic de la cambra i difondre aquest tipus de coneixement entre la societat.

Durant el 2023 el Parlament acollirà les dues trobades anuals de l'EPTA: la que reuneix els directors de les oficines i la del consell de l'òrgan, que coincideix amb la conferència anual.

El consell assessor del Parlament
El CAPCIT, presidit per Laura Borràs, és un òrgan parlamentari de composició mixta, i l'integren diputats dels vuit grups parlamentaris i representants d'entitats relacionades amb la ciència i la tecnologia. Actualment en formen part com a entitats especialistes l'Institut d'Estudis Catalans, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca, les universitats catalanes, tant públiques com privades, i el Consell Català de la Comunicació Científica.

Actualment l'EPTA és integrat per organismes de vint-i-cinc parlaments, tretze com a membres de ple dret, entre els quals els de Catalunya, Espanya, França, el Regne Unit, Alemanya o el Parlament Europeu, i dotze com a associats, com ara els de Portugal, Lituània, els Estats Units, Corea del Sud, el Japó o el Consell d'Europa.