Notícies

 

El Parlament presenta la denúncia pels fets relacionals amb el programa d'espionatge Pegasus

Dilluns, 16 de maig de 2022. Palau del Parlament

El Ple votant la presentació de la denúncia el 27 d'abril

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament ha presentat aquesta tarda al jutjat la denúncia pels fets relacionats amb el programa d'espionatge Pegasus, en què sol·licita que s'incoïn les diligències judicials corresponents per investigar els fets. La presidenta, Laura Borràs, signa la denúncia, que s'ha presentat a la Ciutat de la Justícia i s'adreça al jutjat d'instrucció de Barcelona que correspongui per torn de repartiment.

El Ple va acordar el 27 d'abril "de formular una denúncia en nom del Parlament davant les autoritats judicials, a l'empara de l'article 259 de la Llei d'enjudiciament criminal i de la resta de normes aplicables, pels fets que s'han evidenciat amb relació al programa d'espionatge Pegasus i que podrien ser constitutius de delicte".

La denúncia planteja que es depurin les responsabilitats en què hagin pogut incórrer les persones que han participat en la intrusió no autoritzada en els dispositius mòbils de diputats i que d'aquesta manera haurien pogut accedir al conjunt o una part dels sistemes d'informació del Parlament sense estar-hi autoritzats.