Notícies

El Parlament commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica amb una declaració de la Junta de Portaveus de suport a les persones afectades

Dijous, 12 de maig de 2022. Palau del Parlament

La presidenta llegint la declaració

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El Parlament commemora avui el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. A l'inici de la sessió plenària d'aquest matí, la presidenta, Laura Borràs, ha llegit una declaració de la Junta de Portaveus de suport a les persones afectades.

La declaració, signada pel PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP, ECP, Cs i el PPC, expressa l'adhesió de la cambra a aquesta commemoració i "el seu reconeixement i suport a totes les persones afectades, que encara es troben sovint amb el flagell de la incomprensió i de la discriminació, ambdues motivades per un desconeixement de l'impacte d'aquestes malalties cròniques en la vida diària de qui les pateix".

El text també apel·la a l'"empatia de la societat civil i dels poders públics de Catalunya", i els convida a "adherir-se a aquesta jornada, a fer-se solidaris amb les dificultats que viuen i pateixen les persones afectades i a treballar amb dedicació i efectivitat per tal de seguir avançant en la recerca i la difusió del coneixement d'aquestes malalties, i també en llur comprensió i en l'abordatge sanitari i social que necessiten".

Abans que comencés el ple, la presidenta ha rebut en audiència representants de la plataforma de familiars d'afectats de fibromiàlgia.