Notícies

 

Diputades suïsses s'interessen pel pla d'igualtat del Parlament

Dimarts, 26 d'abril de 2022. Palau del Parlament

Diputades suïsses s'interessen pel Pla d'Igualtat del Parlament

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (6 imatge/s)

Diputades dels parlaments de cinc cantons suïssos s'han reunit avui amb el Grup de Treball en Equitat de Gènere, que coordina la vicepresidenta primera, Alba Vergés, per conèixer de primera mà el pla d'igualtat del Parlament i com s'està posant en pràctica.

En sortir de la reunió, que s'ha allargat tot el matí, Vergés ha explicat que ha estat molt profitosa, ja que ha permès d'intercanviar experiències i posar en contacte diputades de diversos cantons amb l'objectiu comú d'aconseguir canvis institucionals que afavoreixin les polítiques d'igualtat, i que ha lliurat a les diputades suïsses el pla, que recull vuitanta-quatre accions "que els poden servir de referència de què es pot fer".

Per part dels grups parlamentaris, a més de Vergés, han assistit a la reunió Eva Candela (PSC-Units), Jenn Díaz (ERC), Anna Feliu (JxCat), Basha Changue (CUP) i Susanna Segovia (ECP).

La delegació suïssa la integraven tretze diputades dels parlaments de Ginebra, Friburg, Valais, Neuchâtel i Jura.

Amada Gavilanes, diputada del cantó de Ginebra, ha explicat que la trobada d'avui respon a l'interès que el pla d'igualtat del Parlament va despertar l'any 2020, just acabat d'aprovar, arran d'un debat amb motiu del dia de les dones que es va fer a Suïssa i en què van participar diputades catalanes.

Gavilanes ha explicat també que s'estudia que de la trobada d'avui en surti un text o una resolució per dur als parlaments cantonals "amb la idea que es pugui fer un pla d'igualtat semblant al de Catalunya i que sigui útil a totes les dones que fan política a Suïssa". En molts parlaments cantonals la presència de la dona està per sota del 40%.

Abans que comencés la sessió de treball, la presidenta, Laura Borràs, i la secretària segona, Aurora Madaula, acompanyades de Vergés, han mantingut una breu trobada amb les diputades al despatx d'audiències.