Notícies

 

El Ple vota la setmana vinent la ILP de modificació de la llei d'universitats i la creació d'una comissió d'investigació sobre la pederàstia a l'Església

El Parlament recupera l'activitat sense mascareta obligatòria

Dimecres, 20 d'abril de 2022. Palau del Parlament

La Junta de Portaveus ha fixat avui l'ordre del dia del ple de la setmana vinent

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (7 imatge/s)

El Ple, en la sessió de la setmana vinent, que començarà dimecres a les nou del matí amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i s'allargarà fins dijous, farà el debat final de la Proposició de llei de modificació de la Llei 1/2003, d'universitats de Catalunya, provinent d'una iniciativa legislativa popular, i debatrà i votarà la creació d'una comissió d'investigació sobre la pederàstia a l'Església, sol·licitada conjuntament per ERC, la CUP i ECP.

La cambra farà també el debat per validar o derogar el Decret llei 4/2022, del 5 d'abril, de mesures urgents en l'àmbit tributari i financer, relatiu als impostos sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica i sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.

Així mateix, debatrà i votarà el compliment del pressupost del Parlament corresponent al 2021, que avui ha vist la Mesa Ampliada, substanciarà deu interpel·lacions i debatrà i votarà nou mocions.

'Catalangate'
D'altra banda, la Mesa ha encarregat avui als serveis jurídics de la cambra un informe sobre la millor opció perquè el Parlament acompanyi les causes que es puguin iniciar arran del suposat cas d'espionatge amb el programa Pegasus a polítics, advocats i activistes independentistes destapat per l'entitat Citizen Lab, ja que vint-i-cinc diputats o exdiputats n'han estat víctimes. En funció d'aquest informe, l'ordre del dia del ple es podria ampliar per acordar les iniciatives jurídiques que caldrà emprendre.

Aquest ple serà el primer sense l'obligació de dur mascareta. Avui, la Mesa, la Mesa Ampliada, la Junta de Portaveus i diverses comissions legislatives ja han fet les primeres sessions en què amb caràcter general ja no ha estat obligatori de portar-la.

D'altra banda, la Mesa ha admès a tràmit una proposició de llei conjunta de la CUP i ECP de modificació de la Llei 34/2020, de regulació de les festes tradicionals amb bous, i una sol·licitud del Govern perquè el Projecte de llei del Pla estadístic de Catalunya 2023-2028 es tramiti pel procediment d'urgència.

Així mateix, ha tramitat, entre altres punts, la sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat davant el Ple perquè informi sobre les negociacions amb el Comitè Olímpic Espanyol i la convocatòria de dues consultes amb relació a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern, presentada per Cs; l'informe del Síndic de Greuges "Seguiment de la Resolució 2381 (2021) de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa"; l'informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya sobre l'observança del pluralisme polític en la televisió i la ràdio corresponent al període del maig a l'agost del 2021, i diverses propostes de resolució dels grups parlamentaris.