Notícies

El Parlament presenta davant el Tribunal Suprem un recurs amb mesures cautelars contra la retirada de l'escó a Pau Juvillà

Divendres, 28 de gener de 2022. Palau del Parlament

El Parlament presenta davant el Tribunal Suprem un recurs amb mesures cautelars contra la retirada de l'escó a Pau Juvillà

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament ha presentat avui un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem contra la retirada de l'escó al secretari tercer de la Mesa, el diputat de la CUP Pau Juvillà. El recurs inclou la petició de mesures cautelars per suspendre l'acord de la Junta Electoral Central, que demana la retirada de l'acta.

El Ple va aprovar dimarts d'interposar aquest recurs davant la sala contenciosa administrativa del tribunal. L'acord es va prendre per 81 vots a favor (ERC, JxCat, CUP i ECP), 17 en contra (Vox i Cs) i 33 abstencions (PSC-Units).

D'altra banda, el 17 de desembre, el Ple ja va aprovar, per 113 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP) i 16 en contra (Vox, Cs i PPC), el dictamen sobre aquesta qüestió de la Comissió de l'Estatut dels Diputats, que assegura que "no concorre cap causa d'incompatibilitat en el diputat Pau Juvillà i Ballester ni cap altra circumstància que afecti la seva condició de diputat del Parlament de Catalunya".