Notícies

El Ple aprova d'interposar davant el Suprem un recurs amb mesures cautelars contra la retirada de l'escó a Pau Juvillà

Dimarts, 25 de gener de 2022. Palau del Parlament

El Ple aprova d'interposar davant el Suprem un recurs amb mesures cautelars contra la retirada de l'escó a Pau Juvillà

Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte). 2022

Vegeu la galeria d'imatges (19 imatge/s)

El Parlament ha aprovat aquesta tarda interposar davant el Tribunal Suprem un recurs amb mesures cautelars contra la decisió de la Junta Electoral Central de retirar l'escó al secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà (CUP). El Ple ha pres l'acord per 81 vots a favor (ERC, JxCat, CUP i ECP), 17 en contra (Vox i Cs) i 33 abstencions (PSC-Units).

La cambra ha aprovat d'interposar aquest recurs davant la sala contenciosa administrativa del tribunal després que ahir la Mesa ja acordés per majoria elevar aquesta decisió al Ple.

En iniciar la sessió plenària, la presidenta, Laura Borràs, ha proposat d'ampliar-ne l'ordre del dia per incloure-hi aquest punt, cosa que el Ple ha aprovat per 115 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP) i 17 en contra (Vox i Cs). Abans de la votació han demanat d'intervenir Marta Vilalta (ERC), Mònica Sales (JxCat), Montserrat Vinyets (CUP) i Ignacio Martín (Cs). Els diputats del PPC no eren presents al saló de sessions durant el debat d'aquest punt, de manera que no han participat en la votació.

Interpel·lacions
Després de la votació, el Ple ha començat a substanciar les interpel·lacions als consellers, sobre el garantiment dels drets culturals (ECP), la política exterior (Vox), les dificultats amb què es troba el Departament d'Acció Exterior i Govern Obert per fer la seva feina a l'exterior (JxCat), el Corredor Mediterrani (JxCat) i els efectes nocius de les macrogranges (ECP).

Rescats a la Mediterrània

A l'inici del ple, la presidenta, en compliment de la Moció 111/XII, sobre les operacions de rescat i les polítiques d'acollida de migrants, també ha informat que aquest 2022 trenta-cinc persones han mort o desaparegut a la Mediterrània.

Aquest ple es fa novament amb una setantena de diputats a l'hemicicle a causa de les mesures contra la covid aprovades al desembre per la Mesa. La resta de diputats voten per delegació.