Notícies

La Mesa acorda obrir una negociació per extingir les llicències d'edat dels treballadors de la cambra

La Mesa i la Junta de Portaveus també acorden l'ordre del dia del ple de la setmana vinent, que inclou la convalidació de tres decrets llei

Dimarts, 18 de gener de 2022. Palau del Parlament

La Mesa acorda obrir una negociació per extingir les llicències d'edat dels treballadors de la cambra

Parlament de Catalunya. 2022

Vegeu la galeria d'imatges (4 imatge/s)

La Mesa ha acordat per unanimitat en la reunió d'aquest matí obrir negociacions amb el Consell de Personal, l'òrgan que exerceix la representació col·lectiva dels treballadors, a fi d'extingir la llicència d'edat del personal funcionari del Parlament.

La normativa sobre la llicència d'edat vigent es va acordar en la reunió de la Mesa del 21 de desembre i es va publicar al 'Butlletí Oficial del Parlament' el 29 de desembre.

D'altra banda, la Mesa ha acordat per majoria presentar una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè investigui les declaracions que la setmana passada va fer l'excomissari José Manuel Villarejo sobre els atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

Ordre del dia del proper ple
La Mesa i la Junta de Portaveus també han acordat en la reunió d'aquest matí l'ordre del dia del proper ple, que començarà dimarts de la setmana vinent a les quatre de la tarda i s'allargarà fins dijous.

L'ordre del dia inclou el debat i la votació per validar tres decrets llei: l'1/2022, de l'11 de gener, sobre les mesures extraordinàries per fer front a l'impacte sanitari, econòmic i social de la Covid-19 en l'àmbit de les juntes de propietaris; el 27/2021, del 14 de desembre, d'incorporació de les directives 2019/770 i 2019/771, relatives als contractes de subministrament de continguts i serveis digitals i als contractes de compravenda de béns, al llibre sisè del Codi civil de Catalunya, i el 28/2021, del 21 de desembre, de modificació del llibre cinquè del Codi civil de Catalunya, per tal d'incorporar la regulació de les instal·lacions per a la millora de l'eficiència energètica o hídrica i dels sistemes d'energies renovables en els edificis sotmesos al règim de propietat horitzontal.

L'ordre del dia del ple inclou també el debat i la votació de la proposta de resolució d'ERC, JxCat, la CUP i ECP sobre la reparació i la restitució de la memòria de les acusades de bruixeria, onze interpel·lacions als consellers i el debat i la votació de vuit mocions.

La sessió de control al president de la Generalitat i als consellers es farà dimecres al matí, a partir de les nou.

Aquest ple també es farà amb restriccions en l'aforament a causa de la situació pandèmica. Així, només hi haurà una setantena de diputats al saló de sessions, i la resta delegaran el vot.