Notícies

El Ple ratifica que no hi ha cap circumstància que afecti la condició de diputat del secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà

La cambra aprova tres mocions sobre el turisme, la modernització de la indústria i els drets laborals

Divendres, 17 de desembre de 2021. Palau del Parlament

El Ple ratifica que no hi ha cap circumstància que afecti la condició de diputat del secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (13 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquest matí, amb 113 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP) i 16 en contra (Vox, Cs i PPC), el dictamen de la Comissió de l'Estatut dels Diputats que assegura que "no concorre cap causa d'incompatibilitat en el diputat Pau Juvillà i Ballester ni cap altra circumstància que afecti la seva condició de diputat del Parlament de Catalunya".

Les portaveus d'ERC i la CUP, Marta Vilalta i Eulàlia Reguant, i el portaveu adjunt de JxCat, Josep Rius, han demanat ampliar l'ordre del dia del ple per incloure-hi la votació del dictamen, que la Comissió de l'Estatut dels Diputats va aprovat ahir al migdia i va ser publicat al 'Butlletí Oficial del Parlament' ahir a la tarda. El Ple ha aprovat incloure el punt a l'ordre del dia per 113 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP) i 16 en contra (Vox, Cs i PPC). L'article 83.3 del Reglament permet alterar l'ordre del dia si el Ple ho acorda a proposta de la presidenta o a petició de dos grups parlamentaris o d'una cinquena part dels diputats.

Un cop inclòs aquest punt a l'ordre del dia, la cambra ha aprovat el dictamen, per 113 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP) i 16 en contra (Vox, Cs i PPC).

La Comissió de l'Estatut dels Diputats va aprovar el dictamen després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemnés Juvillà a sis mesos d'inhabilitació per un delicte de desobediència per no haver despenjat uns llaços grocs del seu despatx quan era regidor a la Paeria de Lleida.

Mocions
El Ple ha aprovat també avui, totalment o parcialment, tres mocions, sobre les polítiques de turisme (PSC-Units), els reptes per a la modernització i la transformació de la indústria (ECP) i els drets laborals (ERC). En canvi, n'ha rebutjat una de Vox sobre la desindustrialització de Catalunya.

Durant aquesta sessió plenària la cambra ha debatut i votat nou mocions, les quatre d'aquest matí i cinc dimecres. De les que va debatre dimecres se'n van aprovar tres, sobre l'enfortiment i la transformació del sistema sanitari (PSC-Units), la preservació de drets en el marc de les institucions europees (JxCat) i el model escolar i la immersió lingüística (CUP). (Trobeu al final de la nota els textos i les votacions de les mocions d'avui)