Notícies

El debat de política general acaba amb l'aprovació de quaranta-nou resolucions

Dijous, 30 de setembre de 2021. Palau del Parlament

El debat de política general acaba amb l'aprovació de quaranta-nou resolucions

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (29 imatge/s)

El primer debat de política general de la legislatura ha acabat aquesta tarda amb l'aprovació de quaranta-nou resolucions de tots els grups parlamentaris, menys de Vox i el PPC. Les votacions han posat punt i final a tres dies d'un ple que va començar dimarts a la tarda amb la intervenció del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Les resolucions que s'han aprovat són, per aquest ordre, 3 de Cs, la 1, la 2 i la 5; 8 d'ECP, la 1, la 5, la 6, la 7, la 9, la 12, la 13 i la 14; 6 del PSC-Units, la 1, la 2, la 5, la 7, la 12 i la 13; 3 de la CUP, la 2, la 10 i la 13; 1 de JxCat, la 2; 3 de conjuntes entre ERC i JxCat, la 1, la 2 i la 3; 16 més presentades conjuntament per ERC i JxCat, la 1, la 2, la 3, la 4, la 5, la 7, la 8, la 9, la 10, l'11, la 12, la 13, la 14, la 15, la 19 i la 20; 1 més de conjunta entre ERC i JxCat sobre el camí cap a la república catalana; 3 d'ERC, sobre la resolució democràtica del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol, l'accés universal als serveis bancaris i els greuges de l'Estat, i una de conjunta d'ERC, JxCat i la CUP. A més, la cambra ha aprovat 4 transaccions, 1 entre el PSC i JxCat, 1 entre el PSC, ERC i JxCat i 2 entre ERC, JxCat i la CUP. En canvi, cap de les propostes de resolució que havien presentat Vox i el PPC no han estat aprovades (al final de la nota, hi trobareu el dossier amb les propostes de resolució en l'ordre que s'han votat).

Abans de les votacions, els grups han presentat les seves resolucions davant el Ple, i han intervingut, per aquest ordre, Joan Garriga (Vox), Ignacio Martín (Cs), Lorena Roldán (PPC), David Cid (ECP), Alícia Romero (PSC-Units), Dolors Sabater (CUP), Mònica Sales (JxCat) i Marta Vilalta (ERC).

El ple s'ha fet de nou amb un format reduït a causa de la pandèmia de Covid-19, amb una setantena de diputats als escons, i la resta han votat delegant el vot en algun de present.

Aquest trenta-cinquè debat de política general des del restabliment del Parlament va començar dimarts a la tarda amb la intervenció del president de la Generalitat i es va reprendre ahir, dimecres, amb les de tots els grups i les respostes d'Aragonès.