Notícies

Més de mil persones visiten el Parlament en la jornada de portes obertes amb motiu de la diada

Dissabte, 11 de setembre de 2021. Palau del Parlament

Més de mil persones visiten el Parlament en la jornada de portes obertes amb motiu de la diada

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (7 imatge/s)

El Parlament ha fet avui la tradicional jornada de portes obertes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, després que l'any passat aquesta jornada es fes de manera virtual a causa de la pandèmia de Covid-19. Els ciutadans han pogut visitar el Palau del Parlament des de les deu del matí fins a les dues del migdia d'una manera esglaonada, amb mesures de regulació de l'aforament a fi d'evitar aglomeracions dins l'edifici i garantir el compliment de les mesures sanitàries.

Mil setanta-sis persones han visitat el Parlament durant les quatre hores que ha estat obert. La presidenta, Laura Borràs, ha saludat a mig matí alguns dels visitants i els ha donat la benvinguda al palau "que és casa vostra".

Els ciutadans han entrat a l'edifici per la porta principal, han passat un control de temperatura i, amb la mascareta posada en tot moment, han pogut visitar els espais més emblemàtics seguint un circuit de sentit únic que els ha permès accedir a la planta noble per l'escalinata d'honor i visitar el saló de sessions, el Saló dels Passos Perduts, el despatx d'audiències, la sala de la Mesa, el despatx del Govern, algunes sales de comissions o l'auditori.

Diversos plafons informatius amb codis QR en català, castellà, aranès, anglès i francès han guiat els ciutadans durant el recorregut.

Les banderes onegen durant tot el dia al palau, que avui també llueix el domàs amb l'escut de la Generalitat.

El Parlament també ofereix visites guiades gratuïtes al llarg de l'any, que es poden reservar en el web institucional, a l'enllaç https://www.parlament.cat/aulaparlament/visites.